Frumoasa Bernadette Szocs, singura sportivă din România calificată în trei probe la Jocurile Olimpice de la Tokyo. “O medalie este visul nostru”

Moldoveanu Camelia / 07.05.2021, 11:06

Bernadette Szocs s-a calificat în trei probe de la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Superba jucătoarea de tenis de masă face echipă cu Ovidiu Ionescu în proba de dublu mixt. Ea este singura sportivă din România cu o astfel de performantă în acest moment.

FRTM are sportivi în patru probe olimpice din cinci. Bernadette Szocs se află în trei

bernadette szocs jocurile olimpice de la tokyo 5
Bernadette Szocs este singura jucătoare din România la trei probe de la Jocurile Olimpice de la Tokyo

Federația Internațională de Tenis de Masă se bucură că și-a îndeplinit promisiunea și s-au calificat la Jocurile Olimpice de la Tokio. Noua pereche mixtă de dublu de la Tokyo, formată din Bernadette Szocs  și Ovidiu Ionescu, a fost anunțată joi. Echipa dublu mixt a România se află acum printre cele 16 dubluri din lume care participă la jocurile olimpice.

Prima parte a promisiunii olimpice am îndeplinit-o. Tenisul de masă a calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo echipa feminină formată din Elizabeta Samara, Bernadette Szocs, Daniela Dodean Monteiro şi Irina Ciobanu, antrenor Viorel Filimon, două sportive din două posibile în proba de simplu, Eliza si Bernadette, dublul mixt Bernadette Szocs/Ovidiu Ionescu şi Ovidiu Ionescu la simplu masculin, antrenor Andrei Filimon.

Sunt mândru că performanţa este cuvântul de ordine în FRTM si mă plec în faţa sportivilor si antrenorilor care sunt cei mai buni ambasadori ai Romaniei, într-o lume a sportului fără graniţe, în care spiritul olimpic te-ndeamnă să fii cel mai bun. Ne aşteaptă o mare provocare, o medalie olimpică la Tokyo este visul nostru declarat, strângem toţi rândurile si vom fi o echipă până la capăt”, a declarat Cristinel Romanesci, președintele FRTM

Care sunt jucătorii de tenis de masă care reprezintă România la Tokyo

  • simplu feminin – Bernadette Szocs şi Eliza Samara
  • simplu masculin – Ovidiu Ionescu
  • echipe feminin – echipa formată din Eliza Samara, Bernadette Szocs, Daniela Dodean Monteiro (Irina Ciobanu, Adina Diaconu)
  • dublu mixt – Bernadette Szocs şi Ovidiu Ionescu.

Bernadette Szocs  este o jucătoare de tenis de masă de etnie maghiară din România, câștigătoare a turneului Qatar Open din 2015, categoria Under-21. În februarie 2010, din cauza lipsei de susținere financiară din partea autorităților române, Bernadette Szocs a încercat să se mute în Norvegia. Ea a vrut să evolueze pentru țara respectivă, demers care a eșuat. Szocs a rămas în cele din urmă în România, deși problemele financiare nu au fost rezolvate. În septembrie 2011 s-a deplasat pe propria cheltuială la World Junior Circuit din Argentina. Aceasta, însă, nu a tras-o înapoi pe Bernadette, care a câștigat turneul, depășind-o astfel în clasamentul general pe jucătoarea japoneză Kasumi Ishikawa și obținând participarea la finala World Series pentru tineret din Puerto Rico.