Echipa lui Cosmin Contra este de neoprit în campionatul Arabiei Saudite! Unde a ajuns Al Ittihad în clasament

Gabriel-Alexandru Ioniță / 07.12.2021, 14:33
Echipa lui Cosmin Contra este de neoprit în campionatul Arabiei Saudite! Unde a ajuns Al Ittihad în clasament

Scăpat de coșmarul de la Dinamo, Cosmin Contra traversează o perioadă excelentă în Arabia Saudită. Fostul selecționer al României a semnat la sfârșitul lunii august cu saudiții de la Al Ittihad, pe care i-a dus până pe primul loc în campionat după victoria din ultima etapă, de pe teren propriu, contra celor de la Al Taee, scor 1-0.

Al Ittihad a ajuns astfel la a treia victorie consecutivă în campionat și a trecut în clasament peste Al Shabab. Echipa lui Contra are 26 de puncte după 12 etape, unul mai mult decât ocupanta poziției secunde, care are și un meci mai mult disputat.

Cosmin Contra este lider în Arabia Saudită și conduce momentan topul celor mai buni antrenori din campionat

Al Damac, fosta echipă a lui Constantin Budescu încheie podiumul. În vreme ce Al Hilal, echipă cu care Răzvan Lucescu a câștigat titlul în Arabia Saudită, dar și Liga Campionilor Asiei, se află pe locul 4.

Acest parcurs foarte bun al lui Cosmin Contra pe banca lui Al Ittihad l-a adus pe fostul fundaș dreapta în topul preferințelor fanilor din Arabia Saudită.

„Guriță” se află momentan pe primul loc într-un sondaj referitor la cel mai bun antrenor din prima ligă saudită, cu un index de 7.01. În cele 12 meciuri pe banca echipei galben-negre, Contra a înregistrat 8 victorii, două egaluri și două înfrângeri.

El este urmat în acest top de Dhamk Krsmir Rezic, care are un index de 6.88. Iar pe locul 3 în acest clasament în timp real se clasează brazilianul Pericles Chamusca, cu 6.60.

Cu această victorie în fața celor de la Al Taee, Contra i-a făcut un serviciu indirect și lui Constantin Gâlcă. Acesta a fost prezentat oficial la Al Hazm, mutare anunțată în exclusivitate de PlaySport.ro încă de săptămâna trecută.

Noua echipă a lui Gâlcă se află pe locul 15 în Arabia Saudită și se luptă pentru evitarea retrogradării cu cei de la Al Taee, echipa de pe locul 16. Acum, după înfrângerea acesteia în fața lui Al Ittihad, Al Hazm și-a păstrat avansul de un punct. Dar Al Taee are un meci mai puțin disputat.

„Dinastia românească” de la Al Ittihad

Cosmin Contra duce mai departe tradiția antrenorilor români de la Al Ittihad. În trecut, pe banca echipei saudite s-au mai aflat Anghel Iordănescu, Victor Pițurcă și Ladislau Boloni.

Fostul selecționer al României se află la a treia experiență în afara țării. El a mai antrenat în Spania, pe Fuenlabrada, Getafe și Alcorcon, și în China, pe Guanghzou RF.