Primele imagini cu românul Costel Gâlcă la noua sa echipă. Antrenorul are un obiectiv greu de realizat

Olteanu Ștefan / 07.12.2021, 09:01

Costel Gâlcă a fost prezentat oficial la noua sa echipă. Antrenorul de 49 de ani a semnat Al Hazm, ocupanta locului 15 din prima ligă a Arabiei Saudite. Gâlcă va încasa puțin peste un milion de euro pe an la Al Hazm și va avea ca obiectiv salvarea de la retrogradare.

Costel Gâlcă, anunțat oficial pe banca lui Al Hazm. Comunicatul emis de noua sa echipă

În urmă cu 5 zile, PlaySport.ro dezvăluia în exclusivitate negocierile dintre Costel Gâlcă și noua sa echipă. Al Hazm l-a invitat la discuții pe fostul antrenor al danezilor de la Vejle BK și, în cele din urmă, l-a convins cu un salariu de nerefuzat.
Potrivit informațiilor publicate de PlaySport.ro, tehnicianul român va avea la Al Hazm un salariu de 90.000 de euro pe lună, adică puțin peste un milion de euro pe an.
Cele două părți au bătut palma, iar luni seară a venit și anunțul oficial. Pe contul de Twitter al clubului Al Hazm au apărut mai multe imagini cu Gâlcă.

Noul antrenor”, au scris saudiții.

Obiectivul lui Costel Gâlcă la noua sa echipă nu va fi deloc unul ușor: salvarea de la retrogradare! Al Hazm este penultima clasată din Arabia Saudită, cu 11 puncte după 13 etape. Ultimul loc din clasament este ocupat de Al Taee, cu 10 puncte. Al Taee are un meci mai puțin disputat decât Al Hazm.

În Arabia Saudită, Costel Gâlcă va avea și un adversar român. Cosmin Contra este antrenor la Al Ittihad, formația care conduce clasamentul cu 26 de puncte în acest moment.

Costel Gâlcă, aproape de lovitura carierei. De ce nu a mai ajuns în Premier League

Costel Gâlcă a vorbit în cadrul emisiunii PlaySport LIVE despre marile oportunități din cariera de jucător sau din cea de antrenor. Fostul mare mijlocaș al naționalei a dezvăluit că a fost la un pas de Barcelona, pe când juca la Mallorca. Cel pe care ar fi trebui să îl înlocuiască este nimeni altul decât legendarul Pep Guardiola.

Gâlcă a avut mari oportunități și ca antrenor. După ce a câștigat cu FCSB tot ce se putea câștiga, acesta a ajuns la Espanyol, ca apoi să ajungă în Danemarca, via Arabia Saudită. În timpul mandatului la Vejle, Gâlcă a primit o ofertă de prelua Watford, formație din Premier League.

(Unde și-ar dori să antreneze – n.r.) Premier League. În momentul de față este numărul 1. E adevărat cu Watford, dar eram sub contract atunci. Era în 2020. Erau interesați, am vorbit de două ori cu patronul clubului.

Era tentant, dar era situația de la Vejle. Poate dacă echipa era într-o perioadă mai bună, făceam tot posibilul să plec. Dacă aveam mai multe puncte față de cea care era la retrogradare, puteam să fac asta.
Costel Gâlcă, la Playsport Live.