“Economul” George Copos, regretat de foștii jucători rapidiști. “Ne plătea la virgulă. Niciodată nu rotunjea. Era foarte atent”

Giosanu Catinca / 03.03.2021, 10:00
“Economul” George Copos, regretat de foștii jucători rapidiști. “Ne plătea la virgulă. Niciodată nu rotunjea. Era foarte atent”

George Copos a marcat perioada petrecută la Rapid mai ales prin modul în care drămuia fiecare ban. Acum, el este regretat de foștii jucători ai clubului bucureștean.

“Economul” George Copos, regretat de foștii jucători rapidiști

Robert Ilyeș, unul dintre cei mai apreciați fotbaliști care au trecut prin Giulești, a explicat cum calcula Copos primele fotbaliștilor și ce sfaturi le dădea ca să nu piardă bani.

Fostul fotbalist susține că omul de afaceri le plătea primele de joc întotdeauna la virgulă. Copos știa să aibă grijă de jucătorii lui, crede actualul secund al celor de la Sepsi Sfântu Gheorghe. Îi învăța cum și unde să investescă banii câștigați.

Ținea mult la jucători. Nu știu cum socotea el mereu primele de joc. Ne plătea în dolari. Mereu ieșea la virgulă: 333 de dolari și 33 de cenți. Ne dădea la virgulă. Nu ridica, nu rotunjea niciodată. În schimb, venea mereu și ne dădea sfaturi, ne învăța să cumpărăm aur. Avea grijă de noi, să nu pierdem banii. Știa ce poți face cu banii! Nu prea am urmat sfaturile. Bine, nici contractele nu erau ca acum.”, a povestit actualul antrenor secund de la Sepsi, potrivit gsp.ro.

Fostul patron al Rapidului a dus echipa până în sferturile Cupei UEFA, dar a fost considerat în lumea fotbalului românesc un om foarte strâns la pungă.

Robert Ilyeș are amintiri dintre cele mai puternice cu George Copos
Robert Ilyeș are amintiri dintre cele mai puternice cu George Copos

“Ne plătea la virgulă. Niciodată nu rotunjea. Era foarte atent”

Robert Ilyeș a jucat timp de patru ani pentru Rapid și a fost unul dintre cei mai iubiți jucători ai Giuleștiului. Fostul mijlocaș a plecat de la echipă chiar înaintea celui mai frumoase primăveri din istoria feroviarilor. El a ales să părăsească echipa bucureșteană tot din cauza banilor.

M-a durut. După ce am bătut Stuttgart și ne-am calificat, mi se oferise o prelungire cu un salariu mult mai mic decât ceea ce luau nou-veniții, jucători care nu făcuseră nimic pentru Rapid. Am fost dezamăgit. Timpul a trecut și inima mi-a rămas acolo!”, a mai zis ex-fotbalistul.

Și Zeno Bundea a spus, la un moment dat, despre fostul finanțator al trupei din Giulești că încerca mereu să facă reduceri și plătească puțin.

Dacă, din prima de joc, rezulta că fiecare fotbalist trebuia să încaseze 9.888 de dolari, nu rotunjea niciodată în sus! Chiar mai rașcheta până la 9.850! Ne spunea des ăstora tineri că «om de afaceri ești dacă reușești să faci doi dolari dintr-unul».”, a declarat Zeno Bundea, un alt fost rapidist.

Sub comanda lui George Copos, Rapidul a avut cel mai frumos sezon din istoria echipei. Giuleștenii, conduși de Răzvan Lucescu, au ajuns până în sferturile de finală ale Cupei UEFA, acolo unde au fost eliminați de Steaua București, după o victorie la limită a echipei conduse de Cosmin Olăroiu.