Edi Iordănescu anunță schimbări majore în garnitura de start a României în meciul cu Moldova

George Drafta 19.11.2022, 22:06
Edi Iordănescu anunță schimbări majore în garnitura de start a României în meciul cu Moldova

Tricolorii îşi iau adio de la anul 2022 cu un meci în care vor întâlni reprezentativa Republicii Moldova. Partida amicală de la Chişinău va fi şi ultima înainte ca selecţionata noastră să debuzete în preliminariile Euro 2024.

Selecţionerul Edi Iordănescu va face mai multe schimbări în primul 11 faţă de întâlnirea de joi. Atunci când selecţionata noastră a fost învinsă de Slovenia cu 2-1, pe Cluj Arena.

„Vreau să mai primim răspunsuri în ceea ce îi privește pe cei tineri, iar pentru cei care deja reprezintă certitudini  este încă o oportunitate să pregătim împreună un joc. Avem nevoie de o victorie ca să încheiem anul în mod pozitiv și să putem face o analiză complexă. E important ca tinerii care au dat semne bune, iar Dennis și Moruțan sunt printre ei și mai pot da nume, să înțeleagă corect mesajele noastre.

Să își însușească corect ceea ce s-a spus pozitiv despre ei, să nu cadă în capcana de a ne entuziasma rapid, să avem răbdare. Eu îmi doresc cel mai mult să câștigăm tineri jucători. Dacă ei vor înțelege ce au de făcut și dacă alții vor arăta semne pozitive, înseamnă că putem avea măcar parțial reușita acestei acțiuni, când vom trage linie. Da, vor fi schimbări, așteptați-vă la asta. Au fost multe lucruri bune în special în repriza a doua a meciului cu Slovenia”, a anunţat selecţionerul tricolorilor în conferinţa de presă dinaintea confruntării de la Chişinău.

Naţionala are două victorii, două remize şi cinci înfrângeri în acest an
Naţionala are două victorii, două remize şi cinci înfrângeri în acest an

A schimbat căpitanul

Edi Iordănescu şi-a însuşit criticile de după partida împotriva ex-iugoslavilor şi încearcă să le corecteze chiar de la meciul contra moldovenilor.

„Pentru mine e important să uniformizăm reprizele, să nu ne mai împărțim momentele din reprize, să avem constanță, consistență, să eliminăm greșelile individuale, să avem alt curaj pe începuturile de joc, să nu ne clătinăm atât de ușor în funcție de presiunea adversarului și de alte momente.

Dacă voi reuși să accentuez puterea de a lupta, capacitatea de a se sacrifica pentru rezultate, de a da totul, de a nu ceda niciun moment, atunci cu siguranță că vom fi la Euro”, a adăugat tehnicianul de 44 de ani.

El a anunţat că în lipsa lui Răzvan Marin, revenit în Italia conform înţelegerii iniţiale, banderola cel mai probabil va ajunge pe braţul lui Burcă.

„Burcă este unul cu șanse foarte mari să fie căpitan. Mai avem un antrenament oficial, să vedem acum și starea fizică, starea medicală. Există multă oboseală în special din cauza stării gazonului de la Cluj. Mai mult ca niciodată vor fi schimbări, vor fi șanse și pentru alți jucători să joace. Este un test important, este important și rezultatul, la fel ca și cel al meciului cu Slovenia”, a mai precizat selecţionerul.