Edi Iordănescu, umilit de Ionel Ganea. Fostul atacant al României nu a avut milă de selecționerul României

Olteanu Ștefan 19.11.2022, 09:43
Edi Iordănescu, umilit de Ionel Ganea. Fostul atacant al României nu a avut milă de selecționerul României

Ionel Ganea (49 de ani), fost mare atacant al României, a avut un discurs extrem de dur la adresa lui Edi Iordănescu (44). Selecționerul echipei naționale de fotbal a fost aspru criticat după rezultatul înregistrat în partida amicală România – Slovenia 1-2.

„N-avem selecționer, tati! Edi Iordănescu e doar pe hârtie”. Selecționerul României, distrus de Ionel Ganea în câteva fraze

Naționala de fotbal a României continuă să dezamăgească, iar după înfrângerea din amicalul cu Slovenia, scor 1-2, selecționerul Edi Iordănescu a fost făcut praf de Ionel Ganea.

Cu 19 goluri marcate în 45 de apariții sub tricolor, Ganea este unul dintre cei eficienți atacanți pe care i-a avut România. De asemenea, fostul jucător de la VfB Stuttgart și Wolverhampton a făcut parte dintr-o generație care era obișnuită să producă rezultate la nivelul echipei naționale.

Din nefericire, lucrurile s-au schimbat dramatic în ultimii ani, iar fotbalul românesc suferă enorm pe plan internațional. Asta s-a putut vedea și în ultima confruntare a echipei naționale, cea de joi seară, pierdută la Cluj-Napoca, scor 1-2 în fața reprezentativei din Slovenia.

„Tricolorii” nu au fost lăsați să respire în prima repriză. Slovenia a avut nu mai puțin de 7 șuturi pe poartă în primele 45 de minute, iar două dintre ele s-au transformat în goluri. În schimb, România nu a cadrat niciun șut în prima repriză.

Abia în repriza secundă, elevii lui Edi Iordănescu au reușit să își creeze ceva ocazii de a marca, iar Denis Drăguș a marcat singurul gol din dreptul selecționatei noastre.

Ionel Ganea a fost extrem de dezamăgit de prestația „tricolorilor” și principalul vinovat pe care l-a găsit pentru situația în care se află naționala a fost selecționerul Edi Iordănescu:

„Cine e selecționer, măi, frate? Avem selecționer, sau ce? Că nu înțeleg! Așa, pe hârtie e selecționer. Noi n-avem selecționer, tati! Ar fi fost alți selecționeri pe care îi puteau pune”, a transmis Ionel Ganea.

Atac în direcția Federației Române de Fotbal

În continuare, fostul mare internațional și-a îndreptat atacul în direcția Federației Române de Fotbal. Ganea a criticat actuala conducere și, de asemenea, și-a permis să facă o sugestie cu privire la cine ar trebui să ocupe postul de selecționer:

„Au găsit alibi și vrăjeală de-asta ieftină. Nu vedeți că nu se arată absolut nimic, nu e transparență deloc. Nici ce salarii au ăia de la federații, nici ce diurne au. Când a fost Mircea Sandu se știa și femeia de serviciu ce salariu avea.

Dan Petrescu nu știu dacă vrea să vină, dar eu pe Hagi l-aș alege. Eu cred că el e omul potrivit. Să îi dai doi ani”, a mai declarat Ionel Ganea, potrivit Fanatik.

România mai are programat un meci amical în acest an. Duminică, 20 noiembrie, de la ora 20:30, „tricolorii” vor evolua în compania selecționatei din Moldova. Partida va putea fi urmărită în format LIVE TEXT pe Playsport.ro.

Ce a observat Nicolae Dică în eșecul naționalei cu Slovenia: „E punctul meu de vedere, voi spuneți ce vreți”.

Urmăriți Playsport.ro și pe