Edi Iordănescu așteaptă oferta oficială din partea FRF: „Naționala are nevoie de un antrenor puternic!”

Olteanu Ștefan / 12.01.2022, 13:48

Edi Iordănescu a vorbit deschis despre discuțiile pe care le-a avut cu oficialii FRF în ultimele săptămâni și a lăsat de înțeles că ar fi dispus să negocieze preluarea echipei naționale de fotbal a României. Totuși, fostul tehnician al FCSB-ului spune că până în acest moment nu a primit o ofertă oficială.

Edi Iordănescu e dispus să negocieze cu FRF

Discuțiile dintre FRF și Ladislau Boloni par a fi blocate în acest moment, iar Răzvan Burleanu și Mihai Stoichiță ar putea începe o serie de negocieri cu Edi Iordănescu. De altfel, fostul tehnician al FCSB-ului a fost contactat de oficialii FRF și în ultimele zile ale anului trecut, însă atunci nu s-a adus în discuție și o potențială ofertă:

Multe nu pot comenta. Am fost transparent. FRF a abordat mai mulţi antrenori, am discutat cu ei, am avut discuţii principiale la sfârşit de an. Au lansat discuţii cu Boloni. Acum, nu ştiu stadiul. Mă concentrez pe meseria mea, am avut discuţii exclusiv în străinătate în ultima perioadă. Dacă se va ajunge să discut din nou cu FRF, rămâne de văzut. Acum nu am ofertă din partea federaţiei”, a transmis Edi Iordănescu, la PRO X.

Nu e deranjat de faptul că nu a fost primul pe listă. „Am acceptat că există un prim val de antrenori cu ștate vechi în România”

În continuare, Iordănescu Jr. recunoaște că ar fi fost o mândrie pentru el posibilitatea de a fi primul pe lista oficialilor FRF. Cu toate acestea, faptul că antrenori precum Gică Hagi, Dan Petrescu sau Ladislau Boloni i-au luat fața la negocieri nu îl deranjează:

Orice antrenor profesionist îşi doreşte ca oriunde antrenează să fie prima soluţie. E normal, emoţional, e un sentiment de mândrie. Nu las sentimentele să dicteze logica sau deciziile. Am acceptat că există un prim val de antrenori cu ştate vechi în România, mă gândesc la Hagi, Petrescu, Mircea Lucescu, Boloni, Olăroiu. Sunt sigur că mai sunt nume, dar e o categorie cu ştate vechi, cu performanţe, cu care nu mă pot clasa în aceeaşi categorie.
În valul doi sunt şi eu, cu antrenorii mai tineri. Sunt acolo în vârful generaţiei, deja am mai mult de 10 ani de când antrenez, sunt şi nişte performanţe, am trofee, am un campionat câştigat. Spun că am acumulat experienţă care mă ajută şi e normal că naţionala are nevoie de un antrenor puternic, care să vină cu energie. Am spus că poate într-o zi… Mi-aş dori să ştiu că sunt printre cei din fruntea listei”, a mai spus Edi Iordănescu, potrivit sursei citate.

Mihai Stoichiță: „Edi Iordănescu nu este a 4-a, a 5-a variantă”

Discuțiile cu Edi Iordănescu au fost confirmate și de Mihai Stoichiță, care a recunoscut că fostul antrenor al FCSB-ului ar putea fi o pistă solidă pentru banca echipei naționale:

Edi Iordănescu nu este a 4-a, a 5-a variantă. Toți au fost variante care au fiecare ceva de spus. Alea nu au fost voturi, alea au fost propuneri. Să nu vă gândiți că sunt alte nume decât cele vehiculate de dumneavoastră.
E foarte greu să faci o analiză. Aici nu e vorba de o strategie, ci de o analiză. Să avem cât mai multe șanse să câștigăm meciurile. Decizia trebuie să pară cât mai logică.
Edi este un antrenor important, nu un nume într-un sertar. Nu cred că este a patra sau a cincea soluție. Sunt multe, nu ai cum să vorbești cu toți în același timp.

Cu Edi am vorbit. Am avut multe întâlniri, în care am vorbit multe lucruri. Cred că o să mai avem o discuție, suntem în contact”, spunea directorul tehnic al FRF.