Ultimul vis al lui Burleanu, spulberat de Boloni. Negocierile întâmpină probleme majore

Olteanu Ștefan 12.01.2022, 08:25

Verdictul negocierilor dintre Răzvan Burleanu și Ladislau Boloni ar putea să vină miercuri, 12 ianuarie. Din păcate, la finalul zilei de astăzi, echipa națională de fotbal a României are toate șansele să rămână în continuare fără selecționer.

Ladislau Boloni nu e încântat de oferta FRF. Răzvan Burleanu și Mihai Stoichiță vor relua negocierile cu alți antrenori

Ladislau Boloni și Răzvan Burleanu au avut o nouă întâlnire la începutul acestei săptămâni, iar FRF i-ar fi propus antrenorului ultima ofertă disponibilă pentru preluarea echipei naționale.
Se pare că Boloni nu este încântat nici de această nouă propunere, care i-ar fi pus la dispoziție un contract pe doi an, cu un salariu de 300.000 de euro anual, dar și cu o primă consistentă în cazul unei calificări la Campionatul European din 2024.
De asemenea, oficialii FRF nu sunt nici ei încântați pe deplin de planul pe care îl are Boloni pentru a redresa echipa națională și nu par dispuși să mai revină cu o nouă ofertă.

În acest context, site-ul digisport.ro anunță că negocierile dintre cele două părți sunt în mare parte blocate, iar miercuri, 12 ianuarie, Boloni ar putea să își anunțe public decizia de a refuza oferta FRF.
Astfel, Răzvan Burleanu și Mihai Stoichiță se vor vedea obligați să reia negocierile cu ceilalți antrenori de pe lista stabilită la ședința Comisiei Tehnice din luna decembrie. Iar primii doi tehnicieni care vor fi contactați sunt Edi Iordănescu și Adrian Mutu, cu care FRF a ținut legătura inclusiv pe parcursul negocierilor cu Boloni.

Așa cum PlaySport.ro a anunțat în exclusivitate, nu salariul a fost principala problemă pentru Boloni, ci contractul. Tehnicianul și-ar fi dorit un contract garantat până în 2026 pentru a accepta suma de 300.000 de euro pe an.

Dorinel Munteanu și l-ar fi dorit pe Ladislau Boloni selecționer

Cel mai selecționat jucător din istoria echipei naționale de fotbal a României, Dorinel Munteanu, și-a exprimat opinia în direct la PlaySport LIVE cu privire la negocierile dintre FRF și Ladislau Boloni.
Fostul component al Generației de Aur este convins că Boloni ar fi fost cea mai bună soluție în acest moment:

Eram convins că vor fi negocieri dure, mai ales cu un antrenor ca Boloni. Un tehnician ca el, cu experiență, vrea să aibă tot la dispoziție, mai ales la starea în care e naționala. Mi se pare cam mult 4 ani, știu că toți vorbesc de proiecte lungi, dar eu nu sunt de acord. Cred că trebuie să ne gândim la rezultate, să vedem ce facem campania următoare, să o rezolvăm și apoi vedem. Cred că aici s-au blocat negoicerile, Federația nu vrea 4 ani, a declarat.

Loți are o experiență care i-ar permite ca, în doi ani de zile, să califice România la un turneu final. Incontestabil, este cea mai bună soluție din acest moment.

Nu mai avem valoarea de altădată, dar nici nu suntem sub Armenia sau Macedonia. Nu cred că acolo sunt jucători mai buni ca în România. Jucătorul român are o slabiciune, trebuie ținut din scurt, nu știu, să vadă că rezultatul contează. Noi tot vorbeam de atmosferă, dar cum să fie bună, când noi pierdeam meci după meci. Fără rezultate nu avem nimic”, a spus Dorinel Munteanu, la PlaySport LIVE.

Urmăriți Playsport.ro și pe