Edi Iordănescu, descumpănit după umilința cu CFR Cluj: „Asta este diferența. Cu jucătorii tineri nu câștigi campionatul”

Gabriel-Alexandru Ioniță 30.08.2021, 00:00
Edi Iordănescu, descumpănit după umilința cu CFR Cluj: „Asta este diferența. Cu jucătorii tineri nu câștigi campionatul”

Edi Iordănescu a fost extrem de dezamăgit după ce FCSB a pierdut în deplasare cu CFR Cluj cu scorul de 4-1. Antrenorul echipei roș-albastre a subliniat în mai multe rânduri că diferența foarte mare dintre cele două echipe a fost făcută de experiența mai mare a adversarilor.

Edi Iordănescu și-a criticat jucătorii după rușinea cu CFR

El i-a felicitat pe cei de la CFR pentru modul în care s-au prezentat la această partidă. Totodată, Iordănescu le-e cerut scuze fanilor pentru modul în care s-a prezentat echipa sa.

Consider că e o partidă pierdută la un scor greu de digerat. Îmi felicit adversarul. Am întâlnit azi campioana României. Au gestionat bine, au trecut cu bine peste toate problemele care au fost aici. Și nu aveam niciun dubiu că acest lucru se va întâmpla pentru că am fost acolo și cunosc bine grupul.

CFR-ul a câștigat duelurile individuale prin forță și au speculat greșelile noastre, ceea ce noi nu am putut să facem. E o echipă matură, experimentată, care știe ce trebuie sa joace. Vorbim de echipa campioană și cea care e lider detașat în clasament.

Un rezultat foarte greu de digerat pentru noi toți și pentru suporterii noștri, cărora le cerem scuze. Trebuie să înțeleagă toată lumea că asta este diferența în momentul de față.

Este foarte greu să vorbim de titlu când arătăm atâta naivitate. Prima repriză nu a fost rea, am avut două, trei ocazii bune, CFR-ul nu prea s-a apropiat de poartă. Și vine un gol la care a fost și destul de multa șansă, un șut cu pământul acolo la Billel.

Greșeli foarte multe din partea noastră, individuale. Cred că nu a fost corect scorul de la pauză, dar în a doua repriză ne-am pierdut capul. S-a văzut lipsa de maturitate. Sunt jucători tineri și foarte tineri cu talent, dar cu jucătorii tineri nu câștigi campionatul.

Eu cred că în prima repriză am stăpânit lucrurile. A fost foarte multă neșansă pentru noi. Suprafața nu ne-a avantajat deloc. CFR, mult mai puternică și s-a adaptat mai bine”, a declarat Edi Iordănescu la finalul meciului din Gruia.

Ce a spus despre posibilele transferuri

De asemenea, Iordănescu a scos în evidență faptul că echipa sa are nevoie urgent de întăriri, altfel nu va avea nicio șansă la titlu. Ba mai mult, va avea o misiune grea și în a prinde un loc de play-off. El a explicat că a solicitat câteva transferuri, care cel mai probabil se vor realiza în zilele următoare. Inclusiv cel al lui Claudiu Keșeru.

Fără 3-4 jucători cu experiență va fi foarte greu să ținem ritmul. Trebuie să strângem rândurile. Nu putem câștiga titlul doar din talent. Dacă vrem să fim angrenați în lupta pentru titlu ne trebuie întăriri. Le-am solicitat și știu că se dă interesul în sensul ăsta. Ne vom bate să prindem play-off-ul în condițiile astea.

(Keșeru) Este unul dintre cei care trebuie să vină să ne ajute. Un jucător puternic, cu experiență. Este nevoie de putere, trebuie să poți să câștigi duelurile fizice, să poți să duci un meci mai direct.

Aprecieri individuale mi-e greu să fac, vom face analiză. Experiența ne lipsește, asta ne face să ne clătinăm repede. Am permis adversarului să marcheze fără să joace, fără să construiască, doar din mingi recuperate”, a mai spus antrenorul FCSB-ului.