Edi Iordănescu e în al nouălea cer după amicalul cu Astra Giurgiu! Revenirea lui Florin Tănase a fost la înălțime

Gabriel-Alexandru Ioniță / 09.10.2021, 19:08
Edi Iordănescu e în al nouălea cer după amicalul cu Astra Giurgiu! Revenirea lui Florin Tănase a fost la înălțime

Florin Tănase a revenit după accidentarea la gleznă care l-a ținut departe de gazon timp de aproape 6 săptămâni. Căpitanul celor de la FCSB a fost folosit de Edi Iordănescu încă din primul minut al meciului amical pe care roș-albaștrii l-au câștigat cu scorul de 2-0 în fața celor de la Astra Giurgiu.

Florin Tănase a reușit să marcheze la revenirea pe teren

Mai mult, mijlocașul ofensiv în vârstă de 26 de ani a reușit chiar să deschidă scorul după doar 3 minute scurse din partida disputată la baza de pregătire de la Berceni a vicecampioanei României. Celălalt gol al echipei roș-albastre a fost marcat de Răzvan Oaidă în minutul 48.

La finalul meciului, Edi Iordănescu s-a arătat entuziasmat de revenirea lui Florin Tănase, despre care a spus o dată în plus că este un jucător esențial pentru echipa sa. De asemenea, antrenorul FCSB-ului a subliniat faptul că pune accent și pe rezultatele din partidele de pregătire, în aceeași măsură ca pe jocul prestat.

Declarațiile lui Edi Iordănescu după meci

A fost un joc-test, pentru că am venit după o săptămână destul de încărcată. Am vrut să dau minute băieților, să ne păstrăm tonusul. M-a interesat să avem o atitudine corectă. M-a interesat și rezultatul. Pun preț pe asta și în jocurile amicale, pentru că doar așa putem construi o mentalitate solidă. Faptul că am câștigat, n-am primit gol și au fost multe momente bune de joc, am ieșit cu toții sănătoși, este îmbucurător.

Tănase era dornic. Vine după o perioadă de pauză și știu ce greu este când stai atât de departe de gazon. S-a antrenat bine, i-am dat minute și mi-am dorit să-și recâștige plăcerea de a juca, tonusul. L-am văzut foarte implicat, responsabil. Faptul că a marcat și a deschis scorul este cu atât mai bine pentru moralul lui. Dar și pentru echipă. Este căpitanul echipei, un jucător exponențial pentru noi. Și am încredere necondiționată că ne va ajuta foarte mult”, a spus Edi Iordănescu pentru FCSB TV.

Un alt aspect interesant de remarcat este acela că antrenorul FCSB-ului l-a titularizat pe puștiul de numai 16 ani Matei Tănasă. De asemenea, Ștefan Moraru, în vârstă tot de 16 ani, a fost introdus după pauză, alături de Andrei Miron și Paulo Vinicius.

Echipa trimisă în teren din primul minut de Edi Iordănescu împotriva Astrei Giurgiu:

Straton – Crețu, Haruț, Cristea, Ov. Popescu – Oaidă, Olaru, Tănase – Gheorghe, Dumiter, M. Tănasă

În acest sezon, Florin Tănase a marcat 3 goluri și a oferit două pase decisive în 7 meciuri jucate în Liga 1.