Edi Iordănescu închide anul centenarului cu gândul la Europene: „Lumea etichetează repede, dar să nu uităm asta!” Mesaj pentru jucători după victoria cu Moldova

Robert Zanfir 20.11.2022, 23:04
Edi Iordănescu închide anul centenarului cu gândul la Europene: „Lumea etichetează repede, dar să nu uităm asta!” Mesaj pentru jucători după victoria cu Moldova

Edi Iordănescu (42 de ani) a declarat la finalul amicalului cu Moldova, 5-0, că naționala a încheiat cu bine anul și că este mulțumit de trei din cele patru reprize jucate la Cluj și Chișinău.

Olimpiu Moruțan și Denis Drăguș au făcut spectacol în prima repriză cu Moldova. Apoi a venit rândul lui Alex Cicâldău și al lui Daniel Paraschiv să mărească diferența. Cireașa pe tort a pus-o Adrian Rus, aflat la prima reușită sub tricolor. Naționala salvează pe final de „centenar” impresia deplorabilă lăsată fanilor de-a lungul anului.

Edi Iordănescu închide anul centenarului cu gândul la Europene

Edi Iordănescu spune că va face o analiză la rece, dar amintește că România a fost la un pas de două rezultate pozitive, deși nu s-a putut baza pe cea mai bună formulă.

„Suntem la cald și nu vreau să fac nicio analiză publică. Zilele următoare vom analiza foarte bine și vom trage concluziile. Cred că a fost o acțiune reușită, ne-au lipsit multui jucători, dar strategia pe care am ales-o a fost inspirată.

Am făcut trei reprize din patru bune spre foarte bune. S-au întâmplat multe lucruri bune. Cred că începem să primim niște semnale din partea unor jucători.

Echipa a făcut un joc bun, a avut tonus, a avut alt curaj. Lumea etichetează repede, dar să nu uităm că am întâlnit prima garnitură a Sloveniei și a Moldovei. Ne-a lipsit puțin că să avem și cu Slovenia un rezultat mai bun”, a declarat Edi Iordănescu la finalul partidei.

Edi Iordănescu, mesaj pentru jucători

Edi Iordănescu a anunțat că va merge la Campionatul Mondial, după care va reveni în țară și va începe pregătirea pentru preliminariile Euro 2024. Selecționerul îi avertizează pe jucători că vor fi urmăriți și că așteaptă să continue și la club jocurile foarte bune.

„Am apelat la jucători tineri și foarte tineri. Avem acum trei jucători care acum câteva luni erau în liga a doua. Jucătorii trebuie să înțeleagă pentru ce i-am adus. Mesajul este că ce s-a întâmplat acum îi obliga foarte tare. Să dea totul la cluburi, să înceapă să lupte.

Trebuie să construim o echipă puternică și care să meargă la Europene. O să călătoresc, merg le ei, țin legătură cu ei. Suntem foarte atenți, îi urmărim, ținem legătură.

O să continui linia pe care am avut-o din februarie, suntem foarte atenţi. Nu e uşor nici pentru mine. Mă gândesc la Chiricheş, la Niţă…

Va fi o experienţă foarte bună pentru mine în Qatar. Cinci zile, 10 jocuri. Vine 1 decembrie, pentru toţi românii: unitate şi la mulţi ani. Vom fi la European!”, a spus Edi Iordănescu, la Pro Arena.

Moldova – România 0-5. ECHIPELE DE START:

Moldova (3-4-3): 1. Celeadnic – 20. Platica, 17. Dumbravanu, 3. Bolohan, 4. Armaş, 2. Reabciuk – 22. Rață, 8. Moțpan, 7. Ioniţă (cpt.) – 19. Postolachi, 11. Damașcan.
Rezerve: 12. Avram, 23. Railean – 5. Ștefan, 6. Dros, 10. Plătică, 13. Caimacov, 14. Iovu, 15. I. Jardan, 16. Stînă, 18. Iosipoi, 21. Revenco, 24. Țurcan, 25. Clescenco, 26. Cojocari
Absenți: –
Selecționer: Serghei Cleșcenco (50 de ani)

România (4-3-3): 12. Târnovanu – 4. Manea, 17. Rus, 15. Burcă (cpt.), 2. Opruț – 20. Olaru, 6. Băluță, 10. Cicâldău – 21. Moruțan, 9. Pușcaș, 7. Drăguș
Rezerve: 1. Moldovan, 16. Popa – 3. Vătăjelu, 5. Nedelcearu, 8. Ștefănescu, 11. Petrila, 13. Pantea, 14. M. Marin, 19. Paraschiv, 22. Drăgușin, 23. Cordea, 24. Sefer, 25. Păun, 26. Boloca
Absenți: R. Marin (învoit), I. Radu, Chiricheș, Fl. Tănase, Alibec, Bancu (toți accidentați)
Selecționer: Edward Iordănescu (44 de ani)

Stadion: Zimbru (Chișinău)
Arbitru: Yașar Ugurlu (Turcia), A1: Ali Ogel (Turcia), A2: Bora Ozkara (Turcia)