Edi Iordănescu l-a trimis pe teren în meciul cu FCSB, dar COVID-19 i-a produs afecțiuni grave la plămâni. „Trebuie să i se facă un RMN cardiac”

Olteanu Ștefan / 05.11.2021, 08:36

Andrei Cordea a fost trimis pe teren de Edi Iordănescu la partida Farul Constanța – FCSB 0-1, deși jucătorul acuza afecțiuni la plămâni și încă se resimțea din cauza virusului Covid-19. La finalul jocului, mijlocașul de 22 de ani a dezvăluit câteva dintre problemele cu care se confruntă după ce a trecut prin boală.

Andrei Cordea a revenit la FCSB după o absență de peste o lună. Edi Iordănescu l-a trimis pe teren, dar Covid-19 i-a produs afecțiuni la plămâni

Edi Iordănescu l-a trimis pe teren pe Andrei Cordea, în minutul 59 al partidei Farul Constanța – FCSB, deși fotbalistul încă se resimțea după ce a fost infectat cu Covid-19.
La finalul jocului, mijlocașul de 22 de ani a făcut câteva declarații îngrijorătoare. Cordea spune că încă are o problemă la plămâni și simte că se sufocă pe teren.

La început nu mi-a venit să cred că am COVID. A doua zi m-am simțit foarte rău, am avut toate simptomele posibile și sper ca nimeni să nu treacă prin ce am trecut eu. Alți colegi nu s-au simțit cum m-am simțit eu.
Cred că e o problemă la plămâni, pentru că, după câteva minute (n.r.: la antrenament), am început deja să mă sufoc, dar îmi voi reveni sută la sută după pauza competițională”, a spus Cordea la finalul meciului cu Farul.

A fost primul meci jucat de Cordea după mai bine de o lună. Ultima oară, el evoluease în duelul Chindia Târgoviște – FCSB 0-1 de pe 1 octombrie.

Fotbalistul lui FCSB, avertizat. „E bine să li se facă un RMN cardiac. Nu e de joacă!”

În urma declarațiilor făcute de Andrei Cordea, Gabi Balint a tras un semnal de alarmă. Fostul mare internațional a făcut o paralelă la cazul lui Kun Aguero, care recent a fost la un pas să leșine pe teren. Totul s-a întâmplat la ultima partidă din La Liga, dintre Barcelona și Alaves. În minutul 40, Aguero a acuzat probleme respiratorii și nu a mai putut continua partida.

Starul Barcelonei a fost depistat ulterior cu aritmie cardiacă și va lipsi de pe teren cel puțin trei luni de zile, timp în care va fi supus mai multor investigații. Kun Aguero a avut Covid-19 la începutul acestui an.

Depinde cât de bolnavi au fost jucătorii. Este un cardiolog, care se numește Gabriel Tatu Chițoiu, iar aici e cazul FCSB, și care spune că, în general, jucătorilor care au avut COVID era bine să li se facă un RMN cardiac.

Am văzut ieri o problemă la Barcelona, cu Aguero, care, la un moment dat, nu mai putea să respire. Aritmie, da.

Acum nu se știe dacă sunt și probleme cardiace, dacă poate să dea și anumite probleme de respirație la sportivi. Nu e de joacă, eu cred că doctorii trebuie să fie foarte atenți. Nu știu, poate îi controlează”, a spus Gabi Balint, la Digi Sport.

FCSB s-a impus în deplasare la Farul Constanța, scor 1-0. Grameni și-a înscris în propria poartă în minutul 13 și a stabilit scorul final. În urma acestui succes, FCSB a ajuns la 7 victorii consecutive în Liga I și s-a apropiat la 6 puncte de CFR Cluj.

FCSB a ajuns la 7 victorii consecutive în Liga 1, iar Florin Tănase avertizează rivalele. „Încă nu suntem 100%”.