Edi Iordănescu nu regretă că nu l-a chemat pe Ianis Hagi pentru ”dubla” din martie

Radu Bordei 06.06.2023, 19:12
Edi Iordănescu nu regretă că nu l-a chemat pe Ianis Hagi pentru ”dubla” din martie

Edi Iordănescu nu le dă satisfacție celor care i-au criticat deciziile, la echipa națională. Selecționerul s-a declarat mulțumit de munca depusă până în acest moment, chiar dacă unele hotărâri au stârnit reacții virulente la adresa lui. Ultima venise chiar din partea lui Gică Hagi, în martie, după ce Ianis nu fusese convicat pentru meciurile cu Andora și Belarus.

Edi Iordănescu le răspunde celor care l-au criticat. „Au fost și lucruri nefuncționale”

Selecționerul crede că naționala României a făcut progrese de când a preluat-o. Chiar dacă a fost criticat pentru multe din deciziile sale, Iordănescu junior crede că are argumente pentru toate deciziile luate.

Am preluat multe lucruri bune dar și altele care le vedeam diferit. Și dacă de 8 ani este secetă, când vorbim de calificări la turnee finale, înseamnă că au fost și lucruri nefuncționale.

Este un grup schimbat, mult în bine. O spun eu, o conștientizăm toți, au spus-o și băieții în mai multe rânduri. Când luăm decizii, sunt în urma unor analize atente, profunde. Sunt pregătit să îmi asum responsabilitatea totală pentru fiecare decizie și, dacă aș da timpul înapoi, aș proceda la fel. Consider că deciziile sunt corecte, pertinente. Iar faptul că în martie am fost eficienți certifică ce spun. Nu pot controla, însă, ce se comentează din afară.

Am luat decizii normale, firești, este presiune mare, artificială, dar eu îmi asum tot ce am făcut în martie, toate deciziile de acum iar la finalul acestei acțiuni, mi-aș dori să am același răspuns, că am luat deciziile corecte și că echipa a performat, a declarat selecționerul, pentru canalul oficial al FRF

„Trebuie să găsim soluții”

Ca la fiecare acțiune a echipei naționale, de când a venit pe banca tehnică, Iordănescu junior a avut mereu probleme să convoace cei mai buni jucători pe care îi urmărea. Nu este cazul nici acum, când fotbaliști importanți, precum Răzvan Marin, Vlad Chiricheș sau Ionuț Radu

Sunt provocări, accidentări, absențe, lucruri care nu le pot controla. Dar noi trebuie să găsim soluții. Sunt mulțumit de băieții de aici, mai sunt nume la care ne gândeam, care cred că ar fi putut fi obiect de selecție, să își aducă aportul. Cred că toți regretăm anumite absențe, ca niciodată au picat jucători cu experiență la națională. Mereu au fost probleme, dar cei care sunt aici trebuie să înțeleagă importanța obiectivului, a ceea ce trebuie făcut în tricoul echipei naționale, a comentat Iordănescu junior

Lotul României pentru „dubla” cu Kosovo și Elveția

Portari: Târnovanu (FCSB), Aioani (Farul), H. Moldovan (Rapid)

Fundași: Rațiu (Huesca), Cr. Manea (CFR Cluj), Burcă (CFR Cluj), R. Drăgușin (Genoa), I. Nedelcearu (Palermo), Ad. Rus (Pisa), Camora (CFR Cluj), Opruț (Hermannstadt)

Mijlocași: M. Marin (Pisa), T. Băluță (Farul), Screciu (CSU Craiova), D. Olaru (FCSB), N. Stanciu (Wuhan Three Towns), Cicâldău (Ittihad Kalba), I. Hagi (Rangers), Sorescu (FCSB), Moruțan (Pisa), Fl. Coman (FCSB), D. Man (Parma), V. Mihăilă (Parma)

Atacanți: G. Pușcaș (Genoa), Alibec (Farul), L. Munteanu (Farul)

Urmăriți Playsport.ro și pe