Edi Iordănescu poate răsufla ușurat înaintea meciului din Israel. Selecționerul se va putea baza pe 4 jucători importanți, absenți la partida cu Grecia

Gabriel-Alexandru Ioniță 27.03.2022, 12:18
Edi Iordănescu poate răsufla ușurat înaintea meciului din Israel. Selecționerul se va putea baza pe 4 jucători importanți, absenți la partida cu Grecia

Edi Iordănescu s-a confruntat cu mari probleme de lot înaintea și în timpul primei sale acțiuni ca selecționer al naționalei României. Înainte de meciul cu Grecia de pe stadionul Steaua, selecționerul a aflat că nu se va putea baza pe patru dintre cei mai importanți jucători, după aceștia au avut simptomele unei viroze respiratorii.

Aceștia sunt Cristi Manea, Denis Alibec, Dennis Man și Nicușor Bancu. De asemenea, după înfrângerea contra grecilor, alți patru fotbaliști au fost depistați pozitiv la Covid-19. Este vorba despre Răzvan Marin, Alexandru Mitriță, Florin Tănase și Deian Sorescu.

Edi Iordănescu se va putea baza pe Manea, Alibec, Man și Bancu la meciul din Israel

Astfel, existau mari frământări legate de echipa pe care o va folosi Edi Iordănescu în deplasarea din Israel de marți. Acum însă el a primit o veste care are menirea de a-l mai liniști și de a-l face să privească această confruntare cu mai mult optimism.

Federația Română de Fotbal a anunțat sâmbătă că cei patru jucători care au acuzat inițial acele viroze respiratorii s-au recuperat și au intrat în programul de pregătire alături de restul lotului. Ei s-au antrenat alături de coechipierii lor care au jucat mai puțin sau deloc împotriva Greciei. Cel mai probabil, ei vor putea fi folosiți la meciul de marți din Israel.

4 jucători care au fost indisponibili pentru meciul cu Grecia s-au pregătit azi dimineață alături de colegii care au intrat pe parcursul jocului sau au rămas pe bancă. În același timp, titularii au efectuat un antrenament de refacere.

Mâine (n.r. duminică), delegația României decolează spre Israel, acolo unde marți vom juca al doilea meci amical din această lună”, a transmis FRF pe site-ul oficial.

Edi Iordănescu dispune acum de un lot destul de competitiv

Mai mult, Edi Iordănescu i-a chemat de urgență de la naționala de tineret și pe Claudiu Petrila și Darius Olaru, după ce au fost confirmați cele patru cazuri de Covid-19 din cadrul lotului. Astfel, selecționerul dispune de un lot destul de bun din punct de vedere valoric, dar și cantitativ, înainte de meciul de la Netanya.

Meciul amical Israel – România se joacă marți, 29 martie, de la ora 20:45 la Netanya și va fi transmis în format live text de playsport.ro. Iar la TV va putea fi văzut pe Pro X.

Este ultima partidă disputată de „tricolori” înaintea ediției din acest an a Nations League, care va debuta în iunie. România va avea parte, ca toate celelalte echipe, de un program infernal. Este pentru prima dată când se vor juca 4 meciuri într-un interval de 12 zile. Asta din cauza faptului că în luna noiembrie va debuta Campionatul Mondial din Qatar.

Programul României în Nations League 2022

4 iunie 2022 – Finlanda – Bosnia și Herțegovina (19:00), Muntenegru – ROMÂNIA (21:45)
7 iunie 2022 – Bosnia și Herțegovina – ROMÂNIA (21:45), Finlanda – Muntenegru (21:45)
11 iunie 2022 – Muntenegru – Bosnia și Herțegovina (16:00), ROMÂNIA – Finlanda (21:45),
14 iunie 2022 – Bosnia și Herțegovina – Finlanda (21:45), ROMÂNIA – Muntenegru (21:45)
23 septembrie 2022 – Bosnia și Herțegovina – Muntenegru (21:45), Finlanda – ROMÂNIA (21:45)
26 septembrie 2022 – Muntenegru – Finlanda (21:45), ROMÂNIA – Bosnia și Herțegovina (21:45)

Urmăriți Playsport.ro și pe