Edi Iordănescu vorbește despre speranță, după o nouă campanie de coșmar: „Această echipă este viitorul!” Ce a spus despre plecarea de la națională

Robert Zanfir 27.09.2022, 00:19
Edi Iordănescu vorbește despre speranță, după o nouă campanie de coșmar: „Această echipă este viitorul!” Ce a spus despre plecarea de la națională

România trece de Bosnia, 4-1, în ultima partidă din Liga Națiunilor. Cu toate acestea, naționala retrogradează în Liga C, unde va juca cu echipe precum Bulgaria, Feroe sau Kosovo. La finalul partidei, Edi Iordănescu a anunțat că va urma o analiză împreună cu oficialii FRF.

A fost scandal în Giulești chiar din primele minute ale meciului! Frustrați de ultimele rezultate ale naționalei, fanii i-au cerut demisia lui Răzvan Burleanu. Apoi s-au luat la bătaie cu bosniacii. În cele din urmă, s-a jucat și fotbal. Dennis Man a deschis scorul, iar George Pușcaș a reușit dubla după o bună perioadă de dominare a oaspeților. Pe tabelă și-a trecut numele și Andrei Rațiu. Edi Iordănescu termină en fanfare o campanie dezastruoasă și încheiată cu un coșmar. Din sezonul viitor vom juca în Liga C.

Edi Iordănescu vorbește despre speranță, după o nouă campanie de coșmar

„A fost o discuție normală, băieții pleacă fiecare spre echipa de club, era normal să fie o discuție. Înainte de toate, o seară bună pentru noi, o acțiune foarte reușită. Cu putina șansă puteam să aducem șase puncte, nu doar patru. Totul a fost compromis în iunie. În Bosnia meritam cel puțin un punct, la fel cum am scăpat printre degete două puncte în Finlanda. Bosnia a venit azi cu o echipa modificată, dar cu jucători de calitate. Aș vrea să vorbesc despre echipă, despre băieți, nu despre adversar.

Salut atitudinea lor, caracterul lor, mă bucur că au potențial. Am recâștigat niște jucători, Nicu Stanciu, Băluță, Cordea, Man, Nedelcearu. Sunt și jucători care ne lipsesc, Ianis Hagi, Mihăilă, Vlad Chiricheș.

Una peste alta, cred că spiritul și atitudinea din această seară reprezintă viitorul, și nu trecutul. În primul rând trebuie continuitate, omogenitate la echipa națională.

Eu mi-aș dorit că la echipa națională să se contureze un nucleu de 30-35 de jucători, care să fie permament. Acum e momentul analizei.

Din punctul meu de vedere nu este o seară foarte dificilă, este o tristețe pentru ce s-a întâmplat în iunie. Am pierdut încredere, dar sper că am început să câștigăm o echipă. Am văzut o echipa care și aici, și în Finlanda și-a pus amprenta asupra jocului.

Cred că ar trebui să rămânem cu speranță, s-a aprins speranță și eu cred că aceasta echipă își va găsi viitorul.

E corect să am o discuție cu conducerea, sunt oameni care m-au sprijinit, tragem concluzii și vedem ce se întâmplă de mâine”, a declarat Edi Iordănescu la finalul partidei.

George Pușcaș: „Trebuie să avem continuitate”

„Nu eram neapărat dator, eram dator muncii mele. Muncesc în fiecare zi și aștept să vină momentele de genul ăsta. Am văzut în meciurile trecute că puteam mai mult, iar azi ne-a mers mai bine și ne-au intrat ocaziile.

Acum nu mai putem face numic, trebuie să dăm continuitate jocului și să facem fericită România și să jucăm cum am jucat azi.

Nu sunt în măsură să vorbesc despre cauzele care ne-au adus aici, dar trebuie să le rezolvăm cât mai repede. Putem doar să dăm continuitate la ceea ce am făcut azi, altceva nu avem de făcut”, a declarat atacantul la finalul partidei.

Gică Popescu: „Am retrogradat cu Muntenegru!”

„Nu ne putem bucura de victoria din seara aceasta, pentru că a fost în zadar. Retrogradarea noastră s-a produs în cele doua meciuri cu Muntenegru, când am primit cele cinci goluri. Nu știu care sunt planurile Federației cu Edi Iordănescu.

Din păcate, Edi Iordănescu nu a avut rezultate, echipa a retrogradat, deci am putea spune că a avut o perioadă de insuccese la echipa națională”, a spus fostul mare fundaș al naționalei la Prima TV.

România – Bosnia 4-1. ECHIPELE DE START:

România: I. Radu – Rațiu, A. Rus, Burcă, N. Bancu – R. Marin, Olaru – D. Man, Stanciu, Sorescu – Alibec
Rezerve: Moldovan, Târnovanu – Camora, Manea, Nedelcearu, T. Băluță, Cicâldău, G. Pușcaș, Boloca, Fl. Tănase, Fl. Coman, Cordea
Selecționer: Edward Iordănescu

Bosnia: Vasilj – Serbecici, Kovacevici, Milicevici, Civici – Sarici, Cimirot, Gojak – Dedic, Prevljak, Demirovici
Rezerve: Sehici, Pirici – Susici, Kolasinac, Sanicanin, Besici, Danilovici, Dzeko, Prcic, Duljevic, Kodro-Maksumic, Hotic
Selecționer: Ivaylo Petev

Urmăriți Playsport.ro și pe