Meciuri programate cu capul sau cu altceva?

Alin Buzărin 31.08.2022, 10:10
Meciuri programate cu capul sau cu altceva?

Poate nu știați, dar cele trei restanțe din etapa trecută se vor juca pe 24 sau 25 septembrie! Însă pe 23 și pe 26 septembrie echipa națională are două meciuri oficiale, în Liga Națiunilor

Toată lumea a răsuflat ușurată când, în sfârșit, șefii fotbalului nostru au găsit cu cale să dea un bob de răgaz CFR-ului, FCSB-ului și Craiovei. Le-au scutit de a mai juca în campionat între cele două tururi ale playoff-ului de Conferece League, meciurile acestora cu Hermannstadt, Botoșani și, respectiv Chindia, fiind translatate din 21 august, sorocul inițial, pe 24 septembrie! Bravo, domnilor, ce șefi mărinimoși are fotbalul nostru, cum se gândesc dumnealor la reprezentarea internațională! Înduioșător de-a dreptul!

Nu știa nimeni de echipa națională?

Toată lumea a apreciat osârdia ocârmuirii, nimeni nu s-a uitat pe calendar să ia seama ce și cum. S-a acționat pe principul ”om trăi și-om vedea”. Apropiindu-se însă data restanțelor, ne uităm pe program și ce vedem? Cele trei meciuri de campionat se vor disputa în 24-25 septembrie, sâmbăta sau duminica, după vrerea televiziunilor. Excelent, excepțional, magnific! Numai că echipa națională are două meciuri oficiale, după cum urmează: vineri 23 deptembrie în deplasare cu Finlanda și luni 26 septembrie, acasă cu Bosnia. Aceste date sunt bătute în cuie de un an și ceva, de când s-a tras la sorți grupa noastră de Liga Națiunilor.

Care va fi ordinea priorităților?

Ce se va îmntâmpla în acele zile? Vor fi scutiți internaționalii de la FCSB, Craiova și CFR de prezența la lot? Asta înseamnă că nu mai dăm doui bani pe prima reprezentativă, că oricum nu ne mai calificăm, așa că n-are decât să meargă la națională toată lumea care n-are meci la club! Sau vor merge internaționalii sub tricolor, iar cluburile vor disputa acele rstanțe cu cei neselecționați, care le vor mai rămâne prin bătătură? Mai sunt și partidele amicale ale reprezentativei de tineret U21, cu Spania (23 septembrie) și cu Olanda (27 septembrie) așa că invocatele bătături de mai sus s-ar putea să fie și mai depopulate.

Fotbalul în secțiune

De-o fi una, de-o fi alta, treaba tot prost gândită e. De fapt nu prost, ci foarte prost, execrabil, incalificabil! De parcă ar fi fost ticluiă nu cu capul, ci cu altceva, situat cam un metru mai jos și nițel mai îndărăt. Nu poți să faci așa ceva, e o tâmpenie fără margini, denotă lipsa celei mai elementare logici. În perioada aceea, de final de septembrie dedcată echipelor naționale, toate campionatele din Europa (și din alte continente) sunt întrerupte și nu joacă fotbal la nivel de club nici focile de la Capul Nord, nici renii din Laponia, nici calamarii dintre insulele grecești. Nu joacă nimeni! Absolut nimeni! Joacă însă românașii noștri, că sunt mai deștepți decât toți. Probabil secționându-i pe jucători longitudinal și trimițând jumătatea stângă la națională (ca să se poată sta cu mâna la inimă la imn) și partea dreaptă rămânând la club. Te doare mintea! Și nu trece cu niciun fel de medicament!

Urmăriți Playsport.ro și pe