Ei sunt eroii României, care au cucerit medalia de aur la Campionatele Mondiale de Bob

Catinca Giosanu 23.01.2021, 14:28
Ei sunt eroii României, care au cucerit medalia de aur la Campionatele Mondiale de Bob

România s-a remarcat la Campioanatele Mondiale de Bob pentru juniori și tineret, desfășurate în Elveția. Țara noastră a obținut două medalii. Cine sunt sportivii care au cucerit medalia de aur la Campionatele Mondiale de Bob?

Ei sunt cei care au cucerit medalia de aur la Campionatele Mondiale de Bob

România a urcat pe cea mai înalta treaptă a podiumului la Campionatele Mondiale de bob pentru juniori și tineret, organizate în Elveția, la St. Moritz. Pilotul Mihai Tentea și împingătorul Ciprian Daroczi, ambii în vârstă de 23 de ani, au obținut medalia de aur în cadrul probei masculine de bob-2. Cei doi au fost antrenați de Iulian Păcioianu. Ei au obținut victoria cu timpul de 2 min 16 sec 19/100.

Pe locul 2 s-a situat perechea formată din letonii Davis Kaufmanis și Ivo Dans Kleinbergs. Ultimul loc de pe podium a fost ocupat de rușii Viaceslav Popov și Egor Griaznov. Nemții au terminat cursa la 30 de sutimi distanță de perechea care s-a poziționat pe locul 2.

Pe lângă medalia de aur, cei doi sportivi legitimați la Clubul Sportiv Muscelul Câmpulung au obținut și o medalie de bronz la categoria U26.

Mihai Tentea și Ciprian Daroczi
Mihai Tentea și Ciprian Daroczi la Campionatele Olimpice de Bob / Sursa Foto: Facebook

Aur și Bronz pentru România la Campionatele Mondiale de Bob

Mihai Tentea și Ciprian Daroczi au cucerit și bronzul la categoria U26, cu timpul de 2 min 16 sec 19/100. Cei doi sunt legitimați la Clubul Sportiv Muscelul Câmpulung. Ei sunt pregătiți de către antrenorul Iulian Pacioianu.

Reamintim faptul că România va participa și în cadrul probei de bob-4 masculin. Competiția va avea loc în cursul zilei de duminică, 24 ianuarie.

Pe o vreme capricioasă, cu ninsoare și frig, sportivii de la CS Muscelul Câmpulung au dominat coborârile pe celebra pârtie de la St Moritz. La categoria U23 ei au fost mai rapizi decât echipajele din Letonia și Rusia. La U26 aurul a fost câștigat de echipajul Germaniei iar argintul a revenit boberilor din Elveția”, se arată într-o postare pe pagină de Facebook oficială a Comitetului Olimpic și Sportiv Român.

Mihai Tentea și Ciprian Daroczi, care sunt legitimați la Clubul Sportiv Muscelul Câmpulung, mai au în palmares o medalie de aur la Campionatele Europene U23. De asemenea, sportivii mai au un titlu de campioni europeni. În plus, ei au participat și la Jocurile Olimpice de iarnă desfășurate la PyeongChang, în 2018.

Urmăriți Playsport.ro și pe