El ar putea viitorul produs de export al lui Gică Hagi: „Este pregătit să joace în orice campionat puternic”

George Drafta 08.02.2023, 01:33
El ar putea viitorul produs de export al lui Gică Hagi: „Este pregătit să joace în orice campionat puternic”

Gică Hagi l-a vândut pe Alexi Pitu la Bordeaux pentru două milioane de euro. Dar mijlocaşul ar putea să nu fie singurul produs de export al constănţenilor din acest an.

Constantin Grameni este un alt tânăr talentat care ar putea să îmbogăţească gruparea de pe litoral. La 20 de ani, mijlocaşul are prestaţii din ce în ce mai consistente. Şi a atras atenţia unor echipe dispuse să scoată bani frumoşi din conturi pentru un eventual transfer al său.

Unul dintre apropiaţii jucătorului a vorbit despre faptul că echipierul Farului ar putea ajunge chiar într-un campionat de top de pe bătrânul continent.

Grameni este implicat în lupta pentru titlu alături de coechipierii săi de la Farul
Grameni este implicat în lupta pentru titlu alături de coechipierii săi de la Farul

„El ar fi putut fi afară de mai de mult, dar familia a hotărât să facă niște pași corecți. Eu vorbesc des cu tatăl lui, suntem veri primari. A avut oferte de afară, o să aibă în continuare, dar face pași corecți, nu se grăbește nimeni, pentru că n-au intrat zilele în sac. Sincer, eu îl văd în campionatul Italiei”, a fost declaraţia făcută de Nicu Grameni, vărul tatălui lui Constantin Grameni, pentru ProSport.

Cum l-a încurajat Hagi

Grameni a debutat în Superligă în aprilie 2021, într-un meci împotriva celor de la FC Botoşani. El a strâns 66 de meciuri în tricoul marinarilor de atunci, având şi 5 goluri marcate. 4 dintre ele au fost reuşite în acest sezon, în care Farul impresionează şi conduce campionatul după 24 de etape scurse din sezonul regular.

Cota lui Grameni pe siteul de specilitate transfermarkt.de la 1,3 milioane de euro
Cota lui Grameni pe siteul de specilitate transfermarkt.de la 1,3 milioane de euro

Imediat cum l-a aruncat în luptele grele din prima divizie, Hagi i-a dat încredere puştiului care abia îşi serbase majoratul.

„În primul sezon în care l-a debutat în Liga 1, din ce mi-a spus copilul, i-a spus așa: «joacă lejer, vei juca bine, vei juca în continuare, vei greși, nu te va pune nimeni la zid, vei juca în continuare, ți se vor da șanse. Joacă simplu, pentru că este sezonul tău de debut».

A avut și momente bune, dar și momente proaste. Gică Hagi știe mai bine ca oricine cum să lucreze cu juniorii, cu tinerii. A urmat sezonul acesta. I-a spus: «gata, este momentul să-ți asumi. Ești un jucător deja copt pentru Liga 1, asumă-ți, decizii în teren, sunt alte tale, nu te lua după nimeni». Și chiar așa face!”, a mai relatat Nicu Grameni pentru aceeaşi sursă.

Comparaţia măgulitoare

Grameni poate fi o soluţie şi pentru echipa naţionala U21 care se pregăteşte pentru turneul final al CE de tineret din perioada 21 iunie- 8 iulie.

Grameni a fost chiar căpitanul reprezentativei U20 a României
Grameni a fost chiar căpitanul reprezentativei U20 a României

„El este foarte muncitor, foarte corect cu el, foarte autocritic și pot să spun că munca este elementul principal la el. El are un frate născut în 2007 care este mult mai talentat decât el, dar care n-are ambiția lui”, a încheiat ruda jucătorului.

Dovada că Hagi îl apreciază mult pe Grameni este o discuţie purtată între „Rege” şi Adrian Pitu, făcută publică de ultimul.

„Grameni îmi place. Am vorbit cu Gică, zicea că părerea lui este că e al doilea Loți Boloni. Eu zic că va fi următorul jucător vândut. Să se ducă afară și la națională”, a comentat fostul jucător de la FCSB pentru Pro TV.

Urmăriți Playsport.ro și pe