“El e Dom’ Profesor. Așa îi zic” Fabulos: Hagi și-a descris în câteva cuvinte toți jucătorii de la Farul. Ce a spus de Alibec

Ioan Valentin Oprea 03.06.2023, 16:02
“El e Dom’ Profesor. Așa îi zic” Fabulos: Hagi și-a descris în câteva cuvinte toți jucătorii de la Farul. Ce a spus de Alibec

Gică Hagi a obţinut cel de-al doilea său titlu din cariera de antrenor şi e gata de un parcurs lung în cupele europene. „Regele” ştie însă că-i va fi greu să menţină actualul lot şi anunţă că, foarte probabil, mai mulţi tineri jucători ai Farului vor lua drumul străinătăţii.

Într-un interviu de aproape o oră, acordat pentru Orange Sport, Gică Hagi a vorbit despre performanţele „marinarilor” din ediţia recent încheiată a Superligii şi i-a descris pe cei mai importanţi oameni ai grupării de la malul mării.

Ce a spus Hagi despre Andrei Borza:

„Un fundaş stânga complet. Va fi greu să mai stea la noi. Sunt vorbe, dar vom vedea ce se va întâmpla.”

„Regele” a lăudat evoluţiile puştiului de 17 ani, Andrei Borza, şi a dat de înţeles că sunt şanse mici ca acesta să mai continue la Farul şi în sezonul viitor. Apărătorul lateral stânga a intrat în atenţia mai multor formaţii din Vestul Europei, iar olandezii de la PSV şi englezii de la Fulham s-ar afla deja pe urmele sale.

Cum l-a descris „Regele” pe Louis Munteanu:

„Un nouă pur, complet”

Hagi s-a arătat apoi uimit de creşterea de formă a lui Louis Munteanu. Jucătorul în vârstă de 20 de ani, împrumut de Farul de la Fiorentina, a încheiat sezonul în mare stil. Munteanu a marcat ambele goluri ale dobrogenilor din ultima etapă a playoff-ului, cu CFR Cluj. În jocul de pe arena „Dr. Constantin Rădulescu”, Munteanu a şi ratat o lovitură de pedeapsă.

Cum l-a caracterizat pe Denis Alibec:

„Are apucătură de nouar-decar, jucătorul perfect, complet”

„Regele” nu a uitat să îl elogieze şi pe celălalt om important din atacul alb-albaştrilor, Denis Alibec. Hagi a apreciat colaborarea dintre Alibec şi Munteanu şi a explicat că aceştia se completează foarte bine. Alibec şi-a prelungit, de curând, angajamentul cu „marinarii”, iar oficialii echipei de la malul mării exclud ca golgheterul de 31 de ani să evolueze altundeva în România. Doar o ofertă importantă venită de peste hotare ar mai putea să îl ademenească pe Alibec.

Ce poreclă i-a dat lui Tudor Băluţă.

„Dom’ profesor. A arătat că îi stă bine porecla pe care i-am scos-o.”

Impresionat de siguranţa pe care o dă la mijlocul terenului, Hagi îl vede pe Tudor Băluţă drept unul din liderii echipei. Asemenea lui Borza, există şanse mari ca acesta să o părăsească pe Farul, în această perioadă de mercato.

Cum l-a descris pe Adrian Mazilu:

„E talent pur, ce să mai. E foarte tehnic, are viteză foarte bună cu mingea la picior. Are şi calităţi fizice foarte bune.”

Adrian Mazilu, celălalt puşti de 17 ani care a contribuit din plin la cucerirea titlului, este îndelung apreciat de Hagi. „Regele” îi prevede un viitor mare acestuia şi îl caracterizează ca fiind un jucător cu foarte bune calităţi atât tehnice, cât şi fizice.

Ce a spus Hagi despre alţi jucători ai Farului:

Andrei Artean: „Orice antrenor îşi doreşte să aibă un jucător ca el, polivalent, cu suflet şi cu dedicaţie. A făcut diferenţa anul acesta.”

Mihai Aioani: „Un portar complet, care mai trebuie să aibă grijă la conectare, atât, să nu se mai relaxeze.”

Ionuţ Larie: Cel mai tehnic fundaş central din prima ligă”

 

 

Urmăriți Playsport.ro și pe