El e fundașul central de care are nevoie Gigi Becali la FCSB. “Nu știu cât costă!” A mai fost la un pas de roș-albaștri în iarnă

Olteanu Ștefan / 28.05.2022, 10:13
El e fundașul central de care are nevoie Gigi Becali la FCSB. “Nu știu cât costă!” A mai fost la un pas de roș-albaștri în iarnă

Ilie Dumitrescu i-a oferit un sfat indirect lui Gigi Becali și a spus că Joyskim Dawa (26 de ani) este fundașul central de care are nevoie FCSB. Și nu doar FCSB. Fostul component al „Generației de Aur” crede că internaționalul camerunez de la FC Botoșani ar putea reprezenta o soluție și pentru celelalte două formații de top din România, CFR Cluj și Universitatea Craiova.

Joyskim Dawa e fundașul central de care are nevoie Gigi Becali la FCSB. Remarcatul lui Ilie Dumitrescu, după Universitatea Craiova – FC Botoșani 2-0

Deși FC Botoșani a pierdut cu 0-2 confruntarea cu Universitatea Craiova din barajul pentru Conference League, Ilie Dumitrescu l-a remarcat pe Joyskim Dawa, despre care a lăsat de înțeles că e fundașul central de care are nevoie Gigi Becali la FCSB.

Dawa a fost integralist în duelul din Bănie și, în ciuda celor două goluri încasate de FC Botoșani, prestația sa a fost una apreciată.

Joyskim Dawa a fost om de bază pentru FC Botoșani în stagiunea recent încheiată și de multe ori s-a făcut remarcat inclusiv cu calitățile sale ofensive. În 33 de meciuri jucate, el a marcat 4 goluri și a oferit o pasă decisivă.

În acest context, Ilie Dumitrescu și-a permis să le ofere un sfat granzilor din Liga 1:

Eu le dau un sfat tuturor celor care caută un fundaș central, acest Dawa. Nu știu cât costă, dar să se uite la el.

Ar fi bun la orice echipă de top, aici includ și Craiova, și FCSB. Chiar și Petrescu l-a remarcat”, a transmis Ilie Dumitrescu, la Digi Sport.

Joyskim Dawa are o cotă de piață de 650.000 de euro, conform Transfermarkt. El are 9 apariții în prima reprezentativă a Camerunului.
FC Botoșani l-a transferat gratis în august 2021, de la Valmiera FC, din Lituania.

Dawa a mai fost dorit de Gigi Becali și în iarnă. Valeriu Iftime a cerut 800.000 de euro în schimbul fundașului

Imediat după ce îl transfera pe Malcom Edjouma de la FC Botoșani, în februarie, Gigi Becali anunța în direct, la TV, că a făcut o propunere oficială și pentru Joyskim Dawa. Suma oferită de finanțatorul FCSB se ridica la 200.000 de euro, însă pretențiile lui Valeriu Iftime au fost mult mai ridicate.

Am oferit 200.000 de euro pentru Dawa. El a cerut 800.000, dar eu dau numai două. Iftime pe Edjouma trebuia să ceară 800.000 de euro, nu pe Dawa. Mi-a zis că are ofertă de 300.000, 400.000 de euro. L-am plimbat puțin. Zic așa ca să-l oftic pe Iftime, nu dădeam 800.000 de euro pe Edjouma.

Aș fi dat 500.000, maximum. Prețul corect al lui Dawa nu știu care ar fi, e un jucător care e sau nu e. Nu sunt atât de interesat. Dacă eram interesat, aș fi dat și 800.000 de euro”, declara Gigi Becali, în februarie, la Pro Arena.

În carieră, Joyskim Dawa a mai jucat pentru Avranches, Monaco B, Gil Vicente, Mariupol și Valmiera.