Valeriu Iftime, atac fără precedent la adresa centralului de la Universitatea Craiova – FC Botoșani. “E un arbitru ratat!”

Olteanu Ștefan 28.05.2022, 09:26
Valeriu Iftime, atac fără precedent la adresa centralului de la Universitatea Craiova – FC Botoșani. “E un arbitru ratat!”

Valeriu Iftime nu s-a mai putut controla după barajul Universitatea Craiova – FC Botoșani, pierdut de echipa sa cu 0-2, și a lansat un atac fără precedent la adresa „centralului” Horațiu Feșnic. Acesta din urmă a fost descris de finanțatorul FC Botoșani drept un arbitru „făcut să fie slab” sau un „arbitru ratat”.

Partida Universitatea Craiova – FC Botoșani l-a scos din minți pe Valeriu Iftime. Atac fără precedent la adresa „centralului” Horațiu Feșnic

Barajul Universitatea Craiova – FC Botoșani nu a fost lipsit de controverse din punct de vedere al arbitrajului și demonstrează încă o dată câtă nevoie de VAR este în România, iar după ce Marius Croitoru a pus tunurile pe arbitri, acum a venit rândul lui Valeriu Iftime să lanseze un atac fără precedent la adresa „centralului”.

Horațiu Feșnic a condus de la centru disputa care a stabilit ultima reprezentantă a României din cupele europene. Iar în minutul 63 a luat o decizie drastică. L-a eliminat pe Mihai Roman, după ce acesta din urmă l-a lovit pe Paul Papp fără minge. Valeriu Iftime consideră că jucătorul său nu trebuia eliminat:

Pe joc nu sunt supărat, doar pe arbitraj. Ştiam că Feşnic o să greşească mult, parcă e făcut să fie slab. De ce i-a dat roşu lui Roman? Chiar nu înţeleg! Au mai fost cartonaşe galbene care ar fi trebuit date. Nu am fost cei mai buni, dar arbitrajul a influenţat foarte mult rezultatul, din păcate”, și-a început finanțatorul  de la FC Botoșani discursul.

Ulterior, Valeriu Iftime și-a continuat tirada la adresa lui Feșnic și l-a numit „un arbitru ratat”:

Pentru mine e o seară tristă, FC Botoşani se închide în zona asta de echipă mică şi provincială. Pe de altă parte, cu un arbitraj bun era altceva. Pentru mine era o finală, iar greşelile lui Feşnic sunt impardonabile. Am cuvinte mult mai grele pentru el! Putem scăpa parţial dacă avem VAR, dar trebuie să ai minte să arbitrezi un meci cu VAR.

În orice caz, Feşnic nu are minte. E un arbitru ratat, văd că e împins în faţă de cineva care vrea să vadă cât poate greşi. Nu poate el greşi cât îl pot ei împinge să arbitreze. Feşnic e ratat pentru orice tip de fotbal, european sau naţional”, a mai declarat Iftime, la Prima Sport.

Nici Mihai Roman, fotbalistul care a lăsat-o pe FC Botoșani în 10 oameni, nu a fost iertat. „E cu mintea în patru colțuri”

Deși susține că nu trebuia sancționat cu cartonașul roșu, Valeriu Iftime nu l-a iertat nici pe Mihai Roman și a lansat un scurt atac la adresa fotbalistului său:

Nu ştiu dacă Roman chiar îl loveşte pe Papp. Îl loveşte, înseamnă că şi Roman e cu mintea în patru colţuri. Nu am făcut cine ştie ce mare meci, dar sunt nişte greşeli de arbitraj care puteau să clarifice mult mai mult jocul. Am fost slabi în seara asta!

Eu cred că Feşnic e un arbitru foarte slab. Nu sunt primele greşeli pe care le face împotriva noastră. Chiar am avut meciuri cu el la centru când a greşit catastrofal în favoarea noastră. Când am văzut că ne arbitrează, am zis că ne execută. Nu ştiu dacă vrea sau nu vrea. Sau dacă atât poate. În orice caz, e un arbitraj care a viciat rezultatul, în opinia mea”, a mai declarat Valeriu Iftime, potrivit sursei citate.

În momentul eliminării lui Roman, Universitatea Craiova era deja în avantaj pe tabelă. Koljic a deschis scorul în Bănie, în minutul 26. Ultima reușită a confruntării a venit în minutul 90+1 și i-a aparținut golgheterului Andrei Ivan.

Urmăriți Playsport.ro și pe