El este pregătit în culise să îi ia locul lui Ion Țiriac în fruntea Federației Române de Tenis!

Marian Cărăvan / 22.03.2021, 16:31
El este pregătit în culise să îi ia locul lui Ion Țiriac în fruntea Federației Române de Tenis!

Apropiata Adunare Generală a Federației Române de Tenis dă naștere multor speculații. Ion Țiriac ar intenționa să renunțe la funcția de președinte și să-și lase înlocuitor la șefia tenisului românesc. El este pregătit în culise să îi ia locul lui Ion Țiriac în fruntea Federației Române de Tenis!

El este pregătit în culise să îi ia locul lui Ion Țiriac în fruntea Federației Române de Tenis!

Ne așteaptă o posibilă mutare-șoc în lumea tenisului românesc. Ion Țiriac pare tot mai hotărât să renunțe la funcția de președinte al Federației Române de Tenis. În așteptare stă unul dintre marii tenismeni ai României, care până zilele trecute a fost căpitan-nejucător al echipei de Fed Cup. Se pare că renunțarea la acest statut nu este deloc întâmplătoare. După trei ani în postura de căpitan-nejucător al echipei de Fed Cup a României, Florin Segărceanu ar putea conduce FRT. Este încurajat chiar de actualul președinte al forului, Ion Țiriac.

Nu ar fi exclus ca Florin Segărceanu, care va împlini 60 de ani pe 21 martie, să-și depună la un moment dat candidatura pentru funcția de președinte al FRT. El este pregătit în culise să îi ia locul lui Ion Țiriac în fruntea Federației Române de Tenis.

Din câte știu, Segărceanu a fost convins de lumea tenisului să candideze pentru acest post. Chiar și Ion Țiriac agreează varianta Segărceanu la conducerea FRT. Acum vom vedea ce se va întâmplă la Adunarea Generală din luna aprilie”, a precizat o sursă apropiată tenisului românesc, conform ProSport.

Ion Țiriac este președinte al Federației Române de Tenis din 19 iunie 2019. Între 1998 și 2004 a fost președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român.

Florin Segarceanu ar putea fi viitorul presedinte al Federatiei Romane de Tenis
Florin Segarceanu ar putea fi viitorul presedinte al Federatiei Romane de Tenis

Florin Segărceanu nu mai este căpitanul-nejucător al echipei de Fed Cup

Echipa feminină de tenis a României va disputa în luna aprilie meciul de baraj pentru menținerea în Grupa Mondială a Billie Jean King Cup (noua denumire a Fed Cup). Adversara „tricolorelor” va fi Italia, într-un meci programat la Cluj-Napoca, în 16-17 aprilie. Cu o lună înaintea acestei confruntări, Florin Segărceanu a anunțat că renunță la statutul de căpitan-nejucător al echipei de Fed Cup a României. Fostul tenismen, care a făcut echipă cu antrenoarea Alina Tecșor, a anunțat că se retrage, pentru a lăsa locul generației tinere. Rolul de căpitan-nejucător va fi preluat de Monica Niculescu.

Născut la data de 29 martie 1961, Florin Segărceanu a jucat turnee ATP din 1980 până în 1992. Și-a păstrat poziția în primii 100 de jucători ai lumii pentru o perioadă de peste cinci ani. Cea mai bună clasare la simplu a fost locul 69, iar la dublu locul 49.

În calitate de căpitan-nejucător al echipei de Fed Cup, Florin Segărceanu a bifat cinci confruntări. A câștigat trei dintre acestea, cu Canada (scor 3-1), Elveția (3-1) și Cehia (3-2). Florin Segărceanu a pierdut însă ultimele două meciuri ale echipei de Fed Cup. Cu același scor, 2-3. A fost înfrângerea cu Franța, în semifinalele din 2019, respectiv cea cu Rusia, în primul tur al Grupei Mondiale din 2020. După înfrângerea de anul trecut, România a ajuns din nou la barajul pentru menținerea în Grupa Mondială.