Ilie Năstase făcut senil de Ion Țiriac, în direct la TV. Ce i-a reproșat lui „Nasty” fostul său partener de dublu

Gabriel Peneș 20.03.2021, 15:51
Ilie Năstase făcut senil de Ion Țiriac, în direct la TV. Ce i-a reproșat lui „Nasty” fostul său partener de dublu

Ilie Năstase făcut senil de Ion Țiriac, în direct la TV. Ce i-a reproșat lui „Nasty” fostul său partener de dublu. Vechea prietenie dintre cei doi mari jucători de tenis le permite să facă glume, unul pe seama celuilalt. Cei doi au câștigat la Roland-Garros, în 1970, proba de dublu masculin și au dus România de 3 ori până în finala Cupei Davis.

Ilie Năstase făcut senil de Ion Țiriac, în direct la TV

Glumele și ironiile în „perechea de aur” a tenisului românesc sunt la ordinea zilei. Ilie Năstase (74 de ani) făcut senil de Ion Țiriac (81 de ani), în direct la TV. Asta din cauză că cel poreclit „Buldozerul din Brașov” știe să țină mult mai bine socoteala banilor, spre deosebire de veșnic boemul și însuratul Năstase. Cei doi au o prietenie de peste jumătate de secol. Împreună, au câștigat titlul la dublu masculin pe zgura pariziană de la French Open, în 1970. Tot împreună au dus România până în finala Cupei Davis.

În toate cele 3 finale, au pierdut în fața echipei Statelor Unite. În 1969 și 1971 înfrângerea a fost oarecum previzibilă, ultimul act desfășurându-se pe pământ american. În schimb, în 1972, câștigătoarea Salatierei de Argint s-a decis la București. Au învins tot americanii, după o finală de poveste. Sau „cu cântec”. Ion Țiriac a jucat eroic, câștigând, dar și pierzând în 5 seturi. Nasty, în schimb, a fost spulberat  în doar 3 seturi de rivalul său de la simplu, Arthur Ashe. Pereții vestiarului de la Arena Progresul ar avea câte ceva de povestit despre reacția de atunci a lui Țiriac la adresa lui Năstase. Dar prietenia lor a rezistat și acelui episod mai „contondent”.

Ilie Năstase făcut senil de Ion Țiriac, în direct la TV. Ce i-a reproșat lui „Nasty” fostul său partener de dublu
Ilie Năstase făcut senil de Ion Țiriac, în direct la TV. Ce i-a reproșat lui „Nasty” fostul său partener de dublu de acum 50 de ani

Ce i-a reproșat lui „Nasty” fostul său partener de dublu

Acum, însă, Țiriac s-a amuzat pe seama faptului că Nasty nu prea își mai amintește câți bani a luat la Roland-Garros, când a câștigat turneul, în 1973. Și, în general, pe seama premiilor de atunci primite de jucători.

Ilie îmi povestea: eu cred că mi-au dat când am câştigat Roland Garros 12.000 de dolari. E senil, că nu i-a luat. A luat 2000-3000. Când am câştigat dublul, el minte, zice că ne-a dat 500 de dolari. Mi-au dat mie 500 de franci, care erau 100 de dolari, dar erau alte vremuri. Când am jucat Cupa Davis, bani de tren nu ne-au dat. Săptămâna dinainte jucasem şi prost şi nu primisem ăia 50 de dolari pe care trebuia să îi primim”, a spus Țiriac, la TVR, citat de as.ro.

Actualul miliardar și – încă – președinte al Federației Române de Tenis a rememorat și perioada în care împărțeau la cină 5 pizze la 12 oameni, că nu aveau bani de mai multe.

Îi spuneam seara lui Năstase să scoată banii pentru cină. Îmi spunea „băi, Ţiriac, ştii că nu am”. Strângeam banii, de câte pizze avem? De 5. Câţi suntem? 12. Şi mâncam ăia 12 alea 5 pizze şi a doua zi iar ne antrenam”, a mai spus Ţiriac, conform sursei citate.

Anul trecut, câștigătorii de la Roland-Garros au primit câte un cec de 1,6 milioane de euro. Suma a fost diminuată din cauza pandemiei. Dar Simona Halep, de exemplu, la triumful din 2018, a primit 2,2 milioane de euro.

 

Urmăriți Playsport.ro și pe