Eliminare controversată în derby. Steliano Filip a primit „roșu” gratuit din partea lui Istvan Kovacs

Autor: Simion Andrei / 12.09.2021, 22:35
Eliminare controversată în derby. Steliano Filip a primit „roșu” gratuit din partea lui Istvan Kovacs

Derby-ul dintre FCSB și Dinamo nu a fost ocrotit de momente violente și neplăcute. În momentul eliminării lui Steliano Filip, fotbaliștii celor două echipe au fost aproape de o încăierare generală.

Steliano Filip a fost eliminat în minutul 37 al derby-ului dintre FCSB și Dinamo. Scorul era în acel moment 1-0, dar partida era echilibrată. Din momentul în care Istvan Kovacs a decis că Filip merită „roșu” pentru o intrarea asupra lui Valentin Gheorghe, scorul a căpătat proporții dramatice pentru Dinamo.

Fostul arbitru Cristi Balaj spune că Istvan Kovacs a greșit și că fundașul dinamovist ar fi trebuit să primească doar un cartonaș galben. Cristi Balaj, fost arbitru internațional, a declarat că Istvan Kovacs a greșit: „Steliano a făcut tot posibilul să vadă un cartonaș, chiar dacă fusese atenționat. Cu toate astea, un galben era de ajuns”, notează gsp.ro

Cum i-a acordat Istvan Kovacs „roșu” lui Steliano Filip

În minutul 37, la o fază care nu anunțare un pericol iminent, la 30 de metri de poarta lui Dinamo, lateral stânga, Steliano Filip a avut o intrare cu talpa sus în direcția lui Valentin Gheorghe. Intenția de lovire a fost una clară, dar reluările au arătat că dinamovistul l-a „șters” pe adversar.

Istvan Kovacs nu a stat însă pe gânduri și i-a arătat dinamovistului direct cartonașul roșu.

Încăierare generală la faza cu Steliano Filip

„Câinii” au protestat, iar nervii au fost întinși până când au fost la un pas să se încaiere. Filip a refuzat să părăsească terenul timp de aproape 3 minute. Mihai Stoica a intervenit pentru a-l scăpa pe Steliano Filip de furia fanilor și pentru a putea pătrunde pe tunelul către vestiare.

Numai că și FCSB a cerut penalty în minutul 7 al disputei cu Dinamo, la scorul de 0-0. Duelul dintre Octavian Popescu și Alexandru Răuță în interiorul careului a fost considerat fault de către conducerea roș-albaștrilor.

Cristi Balaj consideră că Octavian Popescu a forțat intrarea printre jucători și a căzut teatral. Reluările arată că mai degrabă cei doi dinamoviști s-au „faultat reciproc”. Istvan Kovacs, aflat, la 5 metri de fază, a lăsat jocul să meargă.