Emil Săndoi, ”lucrat” de Edi Iordănescu. Ce jucător a mai convocat selecționerul României U21

Bogdan Solomon 04.06.2023, 19:57
Emil Săndoi, ”lucrat” de Edi Iordănescu. Ce jucător a mai convocat selecționerul României U21

Edi Iordănescu a provocat câteva modificări importante în lotul lui Emil Săndoi pentru cantonamentul de dinaintea Campionatului European U21. Totodată, selecționerul naționalei de tineret a decis să convoace încă un jucător.

Modificări de ultimă oră în lotul României U21. Emil Săndoi a rămas fără 5 jucători importanți. Pe cine a mai convocat

Cinci dintre jucătorii care ar fi trebuit să se pregătească sub comanda lui Săndoi au fost incluși în lotul primei reprezentative pentru meciurile cu Kosovo și Elveția din preliminariile Euro 2024, așa că nu vor mai putea face deplasarea în Italia. Este vorba despre Ștefan Târnovanu (FCSB), Radu Drăgușin (Genoa), Valentin Mihăilă (Parma), Vladimir Screciu (Universitatea Craiova) și Louis Munteanu (Farul).

În plus, portarul Andrei Gorcea de la Universitatea Cluj se va alătura la rândul său României U21 în stagiul de pregătire din Peninsulă, care va dura până pe 14 iunie, când este programată revenirea în țară. Primul meci are loc miercuri, 21 iunie, de la 21:45, pe Stadionul Ghencea, în compania Spaniei.

În grupa B se mai află Ucraina U21, dar și selecționata similară a Croației. Tricolorii visează să repete isprava generației din 2019, care a ajuns până în semifinalele competiției, cu Mirel Rădoi pe bancă.

Lotul convocat de Emil Săndoi pentru cantonamentul din Italia

Portari: Andrei Gorcea (Universitatea Cluj), Mihai Popa (FC Voluntari), Otto Hindrich (Kisvarda / Ungaria);

Fundași: Alexandru Pantea (FCSB), Bogdan Racovițan (Rakow / Polonia), Mihai Lixandru (FCSB), Marco Ehmann (EN Paralimniou / Cipru), Victor Dican (FC Botoșani), Andrei Borza (Farul), Valentin Țicu (Petrolul), Andres Dumitrescu (Sepsi);

Mijlocași: Dragoș Albu (U Craiova 1948), Alexi Pitu (Bordeaux / Franța), Alexandru Cîmpanu (Universitatea Craiova), Constantin Grameni (Farul), Alexandru Ișfan (Universitatea Craiova), David Miculescu (FCSB), Adrian Mazilu (Farul), Octavian Popescu (FCSB), Claudiu Petrila (CFR Cluj), Vlad Pop (U Craiova 1948);

Atacanți: Jovan Markovic (Universitatea Craiova), Daniel Bîrligea (CFR Cluj).

Ștefan Radu, „convocat” la naționala U21

În altă ordine de idei, tricolorii U21 vor beneficia de prezența lui Ștefan Radu înaintea debutului la Campionatul European. Marius Niculae i-a propus fostului fundaș al lui Lazio să meargă în vestiarul lor pentru un discurs motivațional, iar acesta a răspuns prezent fără să stea prea mult pe gânduri.

„L-am invitat la echipa națională de tineret să vorbească, să îi încurajeze pe băieți înainte de primul meci cu Spania. A zis că da. Un prim pas l-am făcut eu, a fost ideea mea. Am vorbit de ziua clubului Dinamo, ne-a trimis un mesaj pentru aniversarea a 75 de ani. Am vorbit și de acest lucru. Chiar era bucuros că i-am făcut această invitație”, a dezvăluit Marius Niculae deunăzi, la Digi Sport.

Urmăriți Playsport.ro și pe