Emma Răducanu, întoarsă spectaculos în turul 2 de la Roland Garros. Campioana de la US Open, out de la Grand Slam-ul de la Paris

Olteanu Ștefan / 25.05.2022, 15:08
Emma Răducanu, întoarsă spectaculos în turul 2 de la Roland Garros. Campioana de la US Open, out de la Grand Slam-ul de la Paris

S-a întors roata pentru Emma Răducanu (19 ani – 12 WTA) și a fost eliminată spectaculos în turul 2 de la Roland Garros. Jucătoarea de tenis cu origini românești a cedat în trei seturi în fața bielorusei Aliaksandra Sasnovich (28 de ani – 47 WTA), scor 6-3, 1-6, 1-6.

Emma Răducanu, OUT de la Roland Garros. A fost întoarsă spectaculos în turul 2 de Aliaksandra Sasnovich

Britanica Emma Răducanu a reușit să treacă de primul tur la Ronald Garros cu mari emoții, după ce a revenit spectaculos și s-a impus în trei seturi cu Linda Noskova (17 ani – 184 WTA), însă în turul 2 roata s-a întors și jucătoarea de tenis cu origini românești a fost eliminată.

Ea a întâlnit-o pe bielorusa Aliaksandra Sasnovich și spre deosebire de partida precedentă a dominat copios în primul set. Răducanu a făcut de două ori break-ul pe serviciul lui Sasnovich și s-a impus cu 6-3, după 46 de minute.

Însă, din setul secund, Aliaksandra Sasnovich a măturat pe jos cu Emma Răducanu. Bielorusa a practicat un joc aproape fără de greșeală și a câștigat ultimele două seturi în oglindă, scor 6-1, 6-1.

Disputa de pe arena Suzanne Lenglen s-a încheiat după două ore și 5 minute, scor 6-3, 1-6, 1-6 în favoarea Aliaksandrei Sasnovich.

Bielorusa atinge în premieră al treilea tur la Roland Garros și o va aștepta în această fază pe câștigătoarea dintre Angelique Kerber (34 de ani – 17 WTA) și Elsa Jacquemot (19 ani – 215 WTA).

Emma Răducanu, în scădere de formă

Emma Răducanu părăsește Roland Garros în turul doi, la fel cum a făcut-o și la precedentul Grand Slam, Australian Open.

În acest sezon, sportiva din Marea Britanie are 8 victorii și 10 înfrângeri, iar parcursul ei pe zgură a fost unul dezamăgitor. Răducanu a fost eliminată în sferturi la Stuttgart, în optimi la Madrid, iar la Roma a abandonat încă din primul meci, contra Biancăi Andreescu.

Emma Răducanu este departe de forma care a consacrat-o în urmă cu un an, când reușea să se impună la US Open fără să cedeze vreun set. Acum, jucătoarei de tenis cu origini românești nu îi rămâne decât să se pregătească pentru următorul turneu de Grand Slam. Wimbledon 2022 este programat în perioada 27 iunie – 10 iulie.

Simona Halep, reacție cu totul neașteptată! Ce spune despre decizia ATP și WTA de a nu acorda puncte la Wimbledon.