Simona Halep, reacție cu totul neașteptată! Ce spune despre decizia ATP și WTA de a nu acorda puncte la Wimbledon

Olteanu Ștefan / 25.05.2022, 13:09
Simona Halep, reacție cu totul neașteptată! Ce spune despre decizia ATP și WTA de a nu acorda puncte la Wimbledon

Întrebată ce părere are despre decizia ATP și WTA de a nu acorda puncte la Wimbledon 2022, Simona Halep a avut o reacție neașteptată. Fostul lider WTA s-a abținut să răspundă, deoarece în acest moment este concentrată în totalitate pe Roland Garros, turneul de Grand Slam la care urmează să evolueze în turul doi.

Simona Halep nu vrea să audă de Wimbledon 2022, momentan! Reacție neașteptată a româncei: „Aștept toate deciziile și după aceea zic ceva”

Spre deosebire de Naomi Osaka, fost lider mondial, care a amenințat cu absența de la Wimbledon 2022, Simona Halep a avut o reacție neașteptată și s-a abținut să comenteze decizia ATP și WTA de a nu acorda puncte la următorul turneu de Grand Slam al anului.

Momentan nu este nimic oficial, însă ATP și WTA au anunțat că dacă organizatorii Wimbledon vor menține decizia de a nu-i primi pe sportivii din Rusia și Belarus, atunci turneul de la All England Club se va disputa fără puncte în această vară.

Întrebată de Eurosport despre această posibilitate, Simona Halep a răspuns:

Da, încă nu s-a decis complet ce vor face cu punctele de anul trecut. Aș vrea să aștept toate deciziile și după aceea să zic ceva despre acest subiect. Este o decizie interesantă, nu m-am gândit la ea. Mă concentrez pe Roland Garros momentan. După acest turneu mă voi gândi mai mult”, a transmis Simona Halep, conform sursei citate.

Simona Halep, idol pentru adversara din turul doi de la Roland Garros. „Este o luptătoare!”. Ea va da piept cu Qinwen Zheng (19 ani – 74 WTA), joi, la o oră ce urmează să fie stabilită.

ATP și WTA, decizie drastică

Organizatorii turneului de la Wimbledon au anunțat, luna trecută, că sportivii ruși și bieloruși nu vor putea evolua la turneul de Grand Slam din Marea Britanie din acest an (27 iunie – 10 iulie), din cauza războiului declanșat de Rusia în Ucraina.

Reprezentanții ATP și WTA nu au fost de acord cu măsura luată de cei de la Wimbledon. Pentru a le face dreptate jucătorilor care au primit interzis la turneul de Mare Șlem, ATP și WTA au hotărât că turneul nu va fi recompensat cu niciun punct.

Naomi Osaka ia în calcul să nu participe la ediția din acest an a turneului de la Wimbledon

Naomi Osaka a explicat că în această situație ea nu ar avea motivația necesară pentru a performa la un nivel ridicat pe iarba londoneză. Ea a legat acordarea punctelor pentru acest turneu de un anumit grad de concentrare.

Astfel, faptul că nu ar primi puncte pentru parcursul de la această ediție de Wimbledon ar afecta-o pe niponă la nivel mental. Iar singura sa motivație ar fi legată de dobândirea unei experiențe suplimentare pe iarbă.

Aş spune că această decizie mă afectează mental într-un anumit fel. Nu ştiu 100% dacă voi merge acolo. Aş merge eventual doar pentru a căpăta mai multă experienţă pe iarbă. Dar totuşi nu aş avea nicio motivaţie să joc fără puncte. Să văd, că degeaba joc. Pentru că nu pot urca în clasamentul WTA”, a spus Naomi Osaka potrivit Agerpres.