Emma Răducanu s-a înclinat în fața Simonei Halep. Campioana noastră a băgat frica în adversari după jocul de la Australian Open

Giosanu Catinca / 21.01.2022, 15:04
Emma Răducanu s-a înclinat în fața Simonei Halep. Campioana noastră a băgat frica în adversari după jocul de la Australian Open

Emma Răducanu continuă să o urmărescă pe Simona Halep, jucătoare despre care a declarat, după ce a câștigat turneul US Open, că este idolul ei. Se pare că românca a băgat frica în adversari după jocul cu Beatriz Haddad Maia.

Emma Răducanu s-a înclinat în fața româncei

Emma Răducanu (19 ani, locul 18 WTA) a fost eliminată în turul doi de la Australian Open, după 4-6, 6-4, 3-6 cu muntenegreanca Danka Kovinic. Britanica cu origini românești trecuse în turul anterior de Sloane Stephens (locul 67 WTA), scor 6-0, 2-6, 6-1. Cu toate acestea, ea a fost criticată de fosta adversară.

Partida a durat două ore și 36 de minute. Emma Răducanu a comis mai multe erori neforțate față de adversară (raport 39-35) și a reușit mai puține lovituri câștigătoare (27 vs 40).

Dacă despre tânăra jucătoare, Danka Kovinic a vorbit urât, Răducanu a lăudat-o pe Simona Halep. Se știe deja că britanica o adoră pe logodnica lui Toni Iuruc. De altfel, ea și-a dorit mult să se confrunte cu aceasta la turneul de anul trecut de la Cluj-Napoca. Nu a avut însă acest privilegiu.

”Nu cred că puteam să ajung foarte departe”

Chiar și așa, Emma Răducanu continuă să o urmărească pe Simona Halep, pentru că are multe de învățat de la ea.

Sportiva al cărei tată este român a lăudat-o pe jucătoarea de la malul mării, după ce a învins-o pe brazilianca Beatriz Haddad Maia (25 de ani, 83 WTA), scor 6-2, 6-0.

Iată cum a răspuns tânăra de 18 ani când a fost întrebată dacă ar fi putut să o învingă pe fosta elevă a lui Darren Cahill la Openul Australian:

Nu cred că puteam să ajung foarte departe cu Simona Halep doar cu forehand slice. Nu glumesc!”, a declarat Emma Răducanu, potrivit presei din Anglia.

Campioana noastră e un model și în China

Chinezoaica Qinwen Zheng a dezvăluit că Simona Halep reprezintă un model pentru ea. De asmenea, a spus tatăl său i-a dat-o în mai multe rânduri drept exemplu de urmat în cariera sa în ceea ce privește determinarea și ambiția arătate pe teren.

Este o jucătoare foarte bună. Când eram junioară, tata îmi vorbea despre ea, îmi spunea că este o luptătoare. Voi da tot ce am mai bun mâine. Cred că am nivelul necesar pentru a câştiga. Deci, trebuie să cred în mine. Nu mă gândesc că adversara este Simona. Trebuie doar să mă concentrez pe ce am eu de făcut și să încerc să merg înainte şi să câştig acest meci.”, a spus Qinwen Zheng, după victoria din sferturile turneului Melbourne Summer Set 1 contra Anei Konjuh, potrivit WTA Insider.