Emma Răducanu, schimbare decisivă în carieră: „Mă va ajuta enorm”

Robert Zanfir / 11.11.2021, 18:23
Emma Răducanu, schimbare decisivă în carieră: „Mă va ajuta enorm”

Emma Răducanu este convinsă că noul ei antrenor îi va aduce un plus de valoare în carieră. Britanica crede că va reveni pe o traiectorie ascendentă alături de Torben Beltz.

Emma Răducanu a dezamăgit după ce a câștigat surprinzător la US Open. Britanica a fost eliminată rapid de la Indian Wells, s-a oprit în sferturile de finală de la Transylvania Open și a fost eliminată de la debut șa WTA Linz.

Emma Răducanu, schimbare decisivă în carieră: „Mă va ajuta enorm”

Campioana de la Flushing Meadows a renunțat imediat după turneul american la antrenorul Andrew Richardson. A declarat că își va lua o pauză și că va reuși să se antreneze singură. Nu a fost așa, iar britanica a fost nevoită să își anunțe noul om de nădejde.

Torben Beltz va fi antrenorul britanicei cu tată român. Germanul a pus capăt contractului cu Angelique Kerber, pe care a pregătit-o în trei rânduri și alături de care a câștigat US Open și Australian Open.

Abia aștept să lucrăm împreună, este un antrenor cu multă experiență. A lucrat cu Angelique Kerber înainte, o mare jucătoare.

Cred că experiența lui îmi va fi sigur de ajutor, mai ales că eu nu am deloc. El mă poate ghida, am mare încredere în el.

Este și un tip optimist, foarte vesel, aduce multă energie echipei mele, este un lucru foarte important când ești mereu pe drumuri la diverse turnee
Emma Răducanu, conform tennis.com.

Cum a trimis-o Ronnie O’Sullivan pe Emma Răducanu la psihiatru

Nu doar de antrenor ar avea nevoie Emma Răducanu. Britanica a primit un sfat prețios de la legendarul Ronnie O’Sullivan.

„Racheta” i-a recomandat să coopteze în echipă și un psihiatru. „O urmăresc foarte atent pe Emma Răducanu şi vă spun că sunt foarte îngrijorat pentru ea. Se pune o presiune imensă pe umerii ei.

Cel mai bun lucru pe care poate să îl facă e să îl sune pe psihiatrul sportiv Steve Peters, el are abilitatea să o îndrume spre ce trebuie făcut. Emma nu are nevoie să i se spună cum să lovească mingea sau ce strategie să adopte în partide, ci are nevoie de un om care să o înveţe să îndepărteze presiunea pe care o simte.

O iubesc pe Emma şi vă spun că, dacă îl va include pe Steve Peters în echipa ei, ar fi cel mai bun lucru pe care l-ar face”, a declarat Ronnie O’Sullivan pentru eurosport.ro.