Emma Răducanu se califică în sferturi, la Transylvania Open! „Pot să devin mult mai bună”

Bordei Radu / 28.10.2021, 17:28
Emma Răducanu se califică în sferturi, la Transylvania Open! „Pot să devin mult mai bună”

Emma Răducanu se simte tot mai bine la Transylvania Open. Campioana de la US Open a avut prima ei dispută cu una din jucătoarele românce. Ana Bogdan s-a luptat cu sportiva britanică, pentru calificarea în sferturile turneului de la Cluj.

Emma a declarat după succesul cu Polona Hercog că dorește să câștige cât mai multe partide la acest turneu. Această dorință pare să i se fi îndeplinit britanicei, care a reușit un joc bun contra sportivei noastre.

Emma Răducanu se califică în sferturile turneului de la Cluj. Victorie clară în fața Anei Bogdan

Emma Răducanu a controlat partida cu o maturitate peste vârsta ei. Sportiva britanică a câștigat clar primele trei game-uri ale partidei, apoi a făcut suficient cât să își păstreze avantajul și să se impună cu 6-3.

Setul secund a fost ceva mai echilibrat. Ana Bogdan a reușit momente bune, lovituri care au reușit să o pună în dificultate pe britanică. Chiar a recuperat de la 0 la 2, dar până la urmă Emma a punctat în momentele importante. Degeaba a încercat românca să revină, Emma nu i-a lăsat nicio portiță și s-a calificat în sferturi. La final campioana de 18 ani s-a declarat bucuroasă de victorie.

Astăzi vorbesc în engleză, sunt mai obosită. Mă simt bine că am jucat contra unei sportive ca Ana, o româncă. Mulțumesc voluntarilor care au muncit mult și acum au făcut gălăgie în tribune, au suplinit absența fanilor. Îmi pare rău că totuși nu sunt suporterii prezenți. Nu am apucat să vizitez Clujul, dar vreau. Dacă o să pierd, sigur o să mă plimb pe aici. Dar mai vreau să joc, a declarat Emma Răducanu

Emma va disputa sfertul de finală și dacă lucrurile merg cum trebuie, vom avea o semifinală de vis, contra Simonei Halep.

„Nu sunt produsul finit, pot mai mult”. Promisiunea cu care Emma bagă spaima în adversare

Tânăra jucătoare este doar la a doua victorie în cadrul turneelor WTA. Britanica recunoaște că a sărit niște etape: a câștigat deja un titlu de Grand Slam. Totuși, Emma Răducanu promite că își va îmbunătăți și mai mult jocul.

Mai am mult de muncit, am doar 18 ani, mai am de crescut. Nu sunt produsul finit, pot mai mult, dar trebuie să învâț meci de meci, a explicat campioana de la US Open

Emma a surprins pe toată lumea, când a anunțat că trofeul de la Flushing Meadow nu este în posesia ei. Jucătoarea l-a cedat Federației Britanie, care a sprijinit-o la început de carieră.

Trofeul nu e la mine, este la Federația de Tenis din Anglia. Au făcut prea multe pentru mine și am zis să le mulțumesc, să le ofer un cadou important pentru că au ajutat la dezvoltarea mea. Atât am putut să fac și eu pentru ei, a declarat Emma