Emma Răducanu și-a ales antrenorul! Cine se va ocupa de pregătirea sportivei în viitor

Gabriel-Alexandru Ioniță / 18.10.2021, 11:46
Emma Răducanu și-a ales antrenorul! Cine se va ocupa de pregătirea sportivei în viitor

Emma Răducanu a uimit întreaga lume a tenisului cu victoria sa de senzație de la US Open. După acel moment, jucătoarea britanică ce are origini românești a făcut o alegere cel puțin surprinzătoare.

Ea a decis să renunțe la colaborarea cu Andrew Richardson, antrenorul alături de care a făcut primii pași în tenisul profesionist. Emma a motivat la acel moment că are nevoie de un colaborator cu ceva mai multă experiență în circuitul mondial.

Emma Răducanu și-a găsit un nou antrenor

S-a zvonit în ultima perioadă că următorul antrenor al Emmei Răducanu ar urma să fie australianul Darren Cahill, cel care a întrerupt recent colaborarea cu Simona Halep. Acest lucru nu s-a întâmplat în cele din urmă.

Iar Emma Răducanu a găsit o altă variantă. Potrivit BBC, jucătoarea în vârstă de 18 ani va fi pregătită de spaniolul Esteban Carill. Antrenorul de 44 de ani are experiență în circuitul WTA.

El a fost în trecut antrenorul unei alte jucătoare britanice, Johanna Konta. În perioada 2014-2016, Carill a ajutat-o pe Konta să ajungă de pe undeva de pe locul 100 WTA până în top 10.

Încetarea colaborării dintre cei doi s-a petrecut la finalul anului 2016. Chiar când Konta a ajuns în prima semifinală de Grand Slam, la Australian Open, și a câștigat primul ei turneu în circuitul mondial, la Stanford.

Din acel moment, Esteban Carill a activat la Federația Britanică de Tenis. Astfel că parteneriatul lui cu Emma Răducanu vine pe undeva în mod firesc.

Colaborarea celor doi va debuta cel mai probabil la turneul de la Cluj-Napoca, Transylvania Open. Aici, Emma Răducanu încearcă să performeze peste nivelul arătat la Indian Wells și poate chiar să le ofere fanilor mult-așteptatul duel cu Simona Halep.

La Indian Wells cele două nu s-au putut duela pentru că Emma Răducanu a fost învinsă în turul doi de bielorusa Aliaksandra Sasnovich. Cea care ulterior a trecut și de Simona Halep în turul 3. De asemenea, Emma nu s-a înscris la Kremlin Cup de la Moscova.

Din păcate, nu pot să particip în acest an, la Moscova. Sper să pot veni în anii viitori, pentru a evolua în fața suporterilor în acest turneu important”, și-a anunțat ea fanii.

Jucătoarea britanică a fost criticată de un fost colaborator al Mariei Sharapova

Alegerea Emmei Răducanu de a se despărți de fostul ei antrenor a fost criticată de un fost colaborator al Mariei Sharapova. Michael Joyce a spus că nu i-a plăcut decizia luată de britanică și a subliniat faptul că ea va avea parte de multă presiune pe viitor, la fel și viitorul ei antrenor, din cauza faptului că acum se află în centrul atenției.

Am fost surprins de cuvintele Emmei Răducanu când a anunțat despărțirea de Andrew Richardson. Mai ales când a spus că vrea pe cineva cu experiență în circuit. Nu mi-a plăcut deloc declarația. Dacă ai un antrenor bun, cu care lucrezi bine și ai rezultate, ar trebui să continui cu el. De ce ți-ai dori un nume sonor? Este o jucătoare foarte bună, dar viitorul ei antrenor nu va avea deloc o misiune ușoară, din cauza așteptărilor. În cazul în care este eliminată repede de la Australian Open, toată lumea va da vina pe antrenor.

Va fi mult mai greu pentru Emma. Va fi în centrul atenției, s-a creat multă vâlvă. Unii prind o perioadă bună, dar apar și sincope, contează cum reacționezi când lucrurile nu mai merg. Ea are acum un statut de superstar, toată lumea e cu ochii pe ea. De aceea, ar fi bine ca Emma să vorbească despre asta cu Maria Sharapova, o va ajuta asta”, a spus Michael Joyce, citat de tennisworldusa.org.