Lovitură pentru Simona Halep. Darren Cahill poate să o antreneze pe noua senzație din tenis, Emma Răducanu

Bordei Radu / 17.10.2021, 15:13
Lovitură pentru Simona Halep. Darren Cahill poate să o antreneze pe noua senzație din tenis, Emma Răducanu

Asta ar fi o lovitură pentru Simona Halep. Jucătoarea tocmai s-a despărțit de Darren Cahill, după 6 ani de colaborare. ”Rămânem prieteni” a anunțat fostul lider mondial. Se pare că și australianul ar fi fost în căutarea unei noi provocări. Așa că cei doi ar putea deveni adversari în viitorul apropiat.

Antrenorul ar fi pe lista campioanei de la US Open, Emma Răducanu. Britanica de 18 ani, noua senzație din tenis, a renunțat la serviciile celui cu care a cucerit primul ei titlu de Grand Slam, din carieră.

Emma Răducanu este în căutarea unui antrenor cu mare experiență. Alegerea ei poate să fie o lovitură pentru Simona Halep

Campioana de la US Open a surprins pe toată lumea, după ce a rupt colaborarea cu Andrew Richardson, omul care a ajutat-o să câștige la New York. Povestea tinerei de 18 ani a intrat, definitiv, în istoria tenisului. Cu toate acestea, Emma a decis să își caute alt antrenor. Sportiva a motivat decizia prin faptul că are nevoie de un antrenor obișnuit cu elita tenisului. Cineva obișnuit cu presiunea luptelor la vârf, în fiecare turneu.

Așa că presa britanică a anunțat că există o listă scurtă. Pe ea se regăsește și australianul Darren Cahill, omul care tocmai a întrerupt colaborarea cu Simona Halep. Ar fi o nouă provocare pentru reputatul antrenor, care ar putea să ridice și mai mult nivelul lui Răducanu. Carlos Rodriguez și Esteban Carril sunt și ei luați în considerare.

Motivul pentru care campioana de la US Open nu se grăbește să își instaleze un antrenor. „Cer prea mulți bani”

Emma Răducanu a aflat, la US Open, că este mult mai greu să te menții în top. a fost eliminată repede, apoi s-a retras de la turneul de la Moscova. Sportiva de 18 ani va veni, însă, la Cluj, pentru Transylvania Open. Nu va avea, însă, decât un tehnician interimar. Emma și familia ei nu se grăbesc cu alegerea unui nou tehnician. Sportiva a declarat în mai multe rânduri că nu se grăbește să ia o decizie.

Până la urmă, pe teren ești tu singur, tu trebuie să te antrenezi singur, să găsești cele mai bune soluții, declara Emma Răducanu, după US Open

Un alt motiv îl reprezintă, însă, factorul financiar. Emma a devenit un nume important în tenis, care poate atrage mulți sponsori, interes și bani. De aceea, un antrenor valoros, cu nume, are pretenții destul de ridicate. Iar familia Emmei încearcă să gpsească cea mai bună soluție, inclusiv pentru cariera sportivei