Emoționat de drama unei tinere, Mircea Lucescu s-a alăturat unei campanii umanitare impresionante!

Moldoveanu Camelia / 01.06.2021, 11:43
Emoționat de drama unei tinere, Mircea Lucescu s-a alăturat unei campanii umanitare impresionante!

Mircea Lucescu a făcut un gest incredibil, emoționat fiind de drama unei tinere din Gorj. Tehnicianul s-a alăturat campaniei umanitare la întoarcerea în România și și-a rugat toți fotbaliștii de la Dinam Kiev să-i dea o mână de ajutor.

Mircea Lucescu, gest impresionant pentru o tânără aflată în suferință

Mircea Lucescu este un om cu suflet mare și demonstrează încă o dată acest lucru. Chiar dacă se află de mulți ani departe de România, antrenând echipe mari din străinătate, Il Luce nu ezită să-și ofere sprijinul atunci când un român are nevoie de ajutor. Așa s-a întâmplat și în urmă cu câteva zile, atunci tehnicianul i-a venit în ajutor unei tinere cu un tricou special pentru o licitație.

Jucătorii de Dinamo Kiev, campioana Ucrainei, și Mircea Lucescu și-au lăsat semnăturile pe tricou pentru a-i da puls valoare și a-i aduce Giorgianei o sumă considerabilă de bani.

Mircea Lucescu, gest umanitar pentru Georgiana
Mircea Lucescu, gest umanitar pentru Georgiana

A fost la un pas să-l antreneze pe Neymar

Unul dintre cei mai buni fotbaliști din ultimii ani, dar și cel mai scump, brazilianul Neymar putea să ajungă pe mâna lui Mircea Lucescu la Șahtior. Să facem un exercițiu de imaginație și să ne gândim că faimosul jucător de fotbal ar fi ajuns sub „bagheta” lui Il Luce. Istoria fotbalului ar fi fot alta, nu-i așa?

Mircea Lucescu a povestit că în urmă cu mai mulți ani l-a remarcat pe jucătorul celor de la PSG la naționala de tineret a Braziliei. Convins că are în fața ochilor un adevărat star, tehnicianul român i-a spus lui Ahmetov să-l cumpere pe loc. Atunci când Șahtior a aflat de la Santos că pentru Neymar cer 15 milioane de euro, fosta echipa a lui Lucescu a renunțat la transfer.

Am plecat de la ideea de a aduce brazilieni pentru a face spectacol și pentru a umple stadionul. Președintele s-a îndrăgostit pur și simplu de brazilieni după aceea. Sigur, cu atenție. Nu jucători depășiți. La început, transferurile erau făcute la recomandarea mea, apoi l-au luat pe șeful scouterilor de la Porto. Teixeira, Willian, Douglas Costa, Fernandinho, Jadson sunt transferuri făcute cu mine și cred că au fost mai bune decât ce au luat după aceea.

Îi văzusem pe jucători la TV. Pe Teixeira și pe Douglas Costa i-am văzut la Mondialul U20 din Egipt. L-am vrut și pe Neymar, dar au cerut 15 milioane pe el. Președintele a a zis: „Cum să dau 15 milioane pe un jucător?” Dar uitați-vă unde a ajuns. Ne-am uitat apoi la Teixeira și la Douglas Costa, se vedea că sunt jucători de talent, chiar daca jucaseră 8-9 meciuri la echipele lor. Trebuie să știi cum să-i crești, cum să-i educi. Cel mai important lucru în relația cu jucătorii asta e”, a spus Lucescu la Digisport