Curg milioanele pe Mircea Lucescu după lovitura dată de antrenorul lui Dinamo Kiev! Succes în fotbal, succes în bussines pentru român

Gabriel Peneș / 29.05.2021, 18:50
Curg milioanele pe Mircea Lucescu după lovitura dată de antrenorul lui Dinamo Kiev! Succes în fotbal, succes în bussines pentru român

Curg milioanele pe Mircea Lucescu după lovitura dată de antrenorul lui Dinamo Kiev! Succes în fotbal, succes în bussines pentru român. Tehnicianul de 75 de ani a strâns nu doar 37 de trofee în carieră, ci și o avere impresionantă. Plătit cu milioane de euro de echipele antrenate, Il Luce ar „mână bună” și în afaceri.

Curg milioanele pe Mircea Lucescu după lovitura dată de antrenorul lui Dinamo Kiev!

Ban la ban trage! Curg milioanele pe Mircea Lucescu după lovitura dată de antrenorul lui Dinamo Kiev! Tehnicianul de 75 de ani s-a întors în Ucraina și a luat fața fostei sale echipe, Sahtior Donețk. Il Luce a făcut eventul Cupă-campionat, iar recompensele finalciare au fost pe măsură. În sezonul 2020/2021 cu Dinamo Kiev, conducerea i-a pus în cont nici mai mult nici mai puțin de 1,3 milioane de euro. Potrivit sport.ru, suma ar fi una mult mai mare. Pe lângă salariu, el ar mai fi încasat și bonusuri pentru calificarea în grupele Ligii Campionilor. Suma totală vehiculată este de 3,5 milioane de euro.

Vreme de 12 ani, între 2004-2016, ca antrenor al celor de la Sahtior, Lucescu a fost cel mai bine plătit tehnician din Ucraina. În 2014, presa din această țară vorbea de 4 milioane de euro pe an primiți de Il Luce. La care se adaugau bonusurile de performanță pe care, Slavă Domnului, a tot avut-o la Sahtior. La mare distanță de ocupantul locului 2 în topul celor mai bine plătiți tehnicieni din campionatul ucrainean. Sergei Rebrov, cel care stătea pe banca tehnică a celor de la Dinamo Kiev, încasa doar 600.000 de euro anual.

Curg milioanele pe Mircea Lucescu după lovitura dată de antrenorul lui Dinamo Kiev! Succes în fotbal, succes în bussines pentru român
Mircea Lucescu a primit, în total, 3,5 milioane de euro de la patronul lui Dinamo Kiev, Igor Surkis, pentru performanțele din acest sezon

Succes în fotbal, succes în bussines pentru român

Mircea Lucescu ocupa, la finalul anului 2020, locul 186 în topul unei reviste de specialitate, al celor mai bogați români. Averea sa era estimată la 35 – 37 de milioane de euro. Ca și când nu era suficient, Il Luce câștigă și din afaceri. De curând, producătorul de componente electrice Romradiatoare Braşov,  companie în acţionariatul căreia se află şi Mircea Lucescu, a încheiat „pe plus” primul trimestru al acestui an. Conform zf.ro, datele publicate de Bursa de Valori București arată un profit net de 479.800 de lei, aproximativ 95.000 de euro, la afaceri de 10,2 milioane de lei, adică peste 2 milioane de euro. De asemenea, veniturile din exploatare au fost de 10,9 mil. lei, cu 69,3% mai mari faţă de aceeaşi perioadă din 2020. Astfel, rezultatul din exploatare a fost un profit net de 658.440 de lei, scrie sursa citată.

Mircea Lucescu va fi și în următorul sezon pe banca celor de la Dinamo Kiev. Patronul Igor Surkis a dat asigurări că Il Luce își va continua munca începută la noua campioană a Ucrainei. Și, cu siguranță, Surkis va continua să îi plătească alte milioane de euro tehnicianului care i-a adus numai satisfacții în acest sezon.

Le sunt recunoscător medicilor, staff-ului, dar, în primul rând, vreau să-i spun un enorm «mulțumesc!» lui Mircea Lucescu, care a creat o echipă eficientă într-un timp scurt. Doar un orb n-ar vedea că echipa a crescut din punct vedere al calității. Jucăm diferit, iar el știe ce vrea. Sunt sigur că Lucescu va rămâne antrenorul echipei, pentru că mai are contract. El a construit această echipă”, a spus Igor Surkis, citat de sport.ua.