Englezii nu-l mai vor pe Pușcaș la Reading! Accidentările i-au prăbușit cota de piață. Cât a ajuns să valoreze atacantul român

Moldoveanu Camelia / 18.05.2021, 18:03
Englezii nu-l mai vor pe Pușcaș la Reading! Accidentările i-au prăbușit cota de piață. Cât a ajuns să valoreze atacantul român

George Pușcaș i-a dezamăgit pe cei de la Reading și urmează să fie transferat chiar în această vară. Accidentările l-au făcut pe atacantul de 25 de ani să piardă locul de titular, cota lui de piață scăzând dramatic în ultima vreme.

Englezii nu-l mai vor pe Pușcaș la Reading! Cota lui a scăzut dramatic

George Pușcaș pleacă de la Reading
George Pușcaș pleacă de la Reading

George Pușcaș s-a transferat de la Palermo la Reading în 2019. El are un contract cu actuala echipă până în 2024, însă englezii vor să scape în această vară de el. Motivul? Potrivit BerkshireLive, fotbalistul român a dezamăgit profund echipa. Accidentările l-au tras în jos pe Pușcaș și i-au luat locul de titular pe care îl avea la echipa lui Veljko Paunovici.

Reading a încheiat pe locul 7, ratând astfel calificarea în play-off. Din cauza evoluției proaste și accidentărilor, George Pușcaș are acum o cotă de piață la aproape jumătate față de 2019. Mai exact, atacantul costă în prezent 7,5 milioane de euro.

Forma românului a dezamăgit profund în campionatul recent terminat, iar problema cu hernia în mijlocul stagiunii l-a tras în jos, i-a stricat tot rostul. În cele mai multe situații, a fost vioara a doua la echipă, în umbra lui Lucas João. Deși a arătat urme de talent, rareori a strălucit în acest an. Verdictul: Reading ar trebui să primească o lovitură dacă el se transferă în vară, dar ar putea fi cea mai bună decizie pentru toate părțile”, scrie BerkshireLive.

4 goluri și 17 etape ratate din cauza herniei

Situația fotbalistului nu este una roz deloc. Acesta a intrat pe teren de 13 ori, însă de șapte ori pe parcursul meciului. George Pușcaș a reușit să strângă doar 562 de minute în ultimele trei luni, 4 goluri și nicio pasă decisivă. Primul campionat în tricoul celor de la Reading a fost unul mult mai bun. Pușcaș a jucat în 38 de meciuri, a dat 12 goluri și a reușit trei pase decisive.

George Pușcaș are pe plan internațional prezențe la națională pentru România U17, România U19, România U21 și România. Între timp, Pușcaș a devenit un obișnuit al convocărilor la echipele naționale de juniori ale României, și titular de drept al postului de atacant la fiecare națională din grupa sa de vârstă. A fost convocat și la naționala de seniori, pentru care a jucat meciul de debut în mai 2018 cu Chile.

Eliminat în meciul cu Armenia, după un atac necontrolat

România a jucat ultimele minute ale meciului cu Armenia, de la Erevan (scor 2-3), în inferiorite numerică. În minutul 77, George Pușcaș a fost eliminat după o intrare violentă. Atacantul „tricolorilor” nu s-a mai putut controla și s-a dus cu talpa în față, lovindu-l pe Andre Calistir la nivelul pieptului. O lovitură dură, în urma căreia Pușcaș a fost eliminat. „Centralul” Andris Treimanis i-a arătat fără ezitare cartonașul roșu. Era 2-1 pentru România, care a jucat ultimele minute în inferioritate numerică. „Tricolorii” nu au putut apăra rezultatul. Varazdat Haroyan și Tigran Barseghyan au înscris pentru gazde. Armenia s-a impus pentru prima oară în fața României.

Andre Calistir a continuat să joace și după intrarea violentă a lui George Pușcaș. Federația de Fotbal din Armenia a prezentat urmele atacului violent pe care George Pușcaș l-a avut asupra fotbalistului armean. Așa arată pieptul armeanului lovit cu duritate de Pușcaș.