Enner Valencia, marcatorul primelor două goluri de la Campionatul Mondial din Qatar, fugărit de polițiști pe teren! Clipe ireale cu starul din Qatar – Ecuador

Olteanu Ștefan 21.11.2022, 11:30

Enner Valencia (33 de ani) a fost starul duelului Qatar – Ecuador 0-2 și a devenit marcatorul primelor două goluri de la Campionatul Mondial din 2022. În trecut, tot la un meci al echipei naționale, căpitanul Ecuadorului a fost fugărit de polițiști pe teren.

Enner Valencia, probleme cu justiția! Ce a pățit eroul din meciul de debut de la Campionatul Mondial din 2022, Qatar – Ecuador

Duminică, 20 noiembrie, de la ora 18:00, a avut loc meciul de debut de la Campionatul Mondial din 2022, Qatar – Ecuador, iar eroul acestei confruntări a fost Enner Valencia, atacantul lui Fenerbahce.

În vârstă de 33 de ani, Valencia a jucat al 75-lea său meci în tricoul naționalei și a avut parte de o zi de senzație. Cu banderola de căpitan pe braț și sub privirile a 60.000 de spectatori care au așteptat nerăbdători startul Cupei Mondiale, Valencia a marcat o dublă în poarta reprezentativei din Qatar și i-a permis selecționatei sale să se impună cu 2-0.

Nu a fost tocmai surprinzător, având în vedere că Valencia este un adevărat star pentru naționala Ecuadorului. El a ajuns 37 de goluri în tricoul primei reprezentative și rămâne de văzut câte va avea la finalul Mondialului din Qatar.

De-a lungul anilor, Enner Valencia s-a făcut remarcat la națională și printr-un moment inedit, care nu a fost deloc plăcut. În urmă cu șase ani, în timpul unui Ecuador – Chile 3-0, atacantul era pândit de poliție la stadion. Motivul? Refuzase să îi plătească pensia alimentară fetiței sale și, de asemenea, ignorase multiplele somații trimise de autorități.

Vestea că polițiștii îl pândesc a ajuns și la urechile lui Valencia, care în minutul 82 a simulat o accidentare gravă, din dorința de a fi transportat cu ambulanța la spital. Astfel, el s-a gândit că ar putea scăpa de polițiști. Însă, forțele de ordine i-au făcut o surpriză și au început să alerge după mașinuța medicală care îl transporta către ambulanță.

Imaginile au devenit virale

Imaginile cu polițiștii care alergau la marginea terenului au devenit virale și pot fi văzute inclusiv în ziua de azi pe Youtube. Valencia a fost tras la răspundere și a trebuit să îi acorde mamei fetei suma de aproximativ 15.000 de euro.

Impresarul lui Enner Valencia, Gozalo Vargas, încerca atunci să îi ia apărarea fotbalistului său printr-o postare pe Twitter:

„Enner, ca tată, și-a îndeplinit atribuțiile. Inclusiv din punct de vedere legal. A luptat pentru a putea petrece mai mult timp cu fiica lui. Din păcate, anumite legi ale țării noastre au multe lacune. Iar tații care fac tot posibilul pentru copiii lor sunt condamnați”, scria agentul lui Valencia.

De-a lungul carierei, Enner Valencia a evoluat pentru CS Emelec (Ecuador), Pachuca și Tigres (Mexic), West Ham și Everton (Anglia). Din august 2020, el se află sub contract cu Fenerbahce, în Turcia, unde în acest sezon a marcat 15 goluri și a oferit 4 pase decisive, în 20 de meciuri.

3.000.000 de euro este cota de piață a lui Enner Valencia, potrivit Transfermarkt.

La Campionatul Mondial, Ecuador face parte din Grupa A, alături de Qatar, Olanda și Senegal.

Câștigătoarea Campionatului Mondial a fost stabilită. Cercetătorii au prezentat numele viitoarei regine a fotbalului mondial.