Argentina a „furat” coroana, dar Mirel Rădoi laudă Arabia Saudită pentru performanța uriașă obținută în Qatar

Olteanu Ștefan 27.12.2022, 19:33
Argentina a „furat” coroana, dar Mirel Rădoi laudă Arabia Saudită pentru performanța uriașă obținută în Qatar

Mirel Rădoi a analizat partida Argentina – Arabia Saudită, de la Campionatul Mondial din Qatar, încheiată cu o înfrângere în dreptul selecționatei lui Lionel Messi, scor 1-2.

„Au arătat lumii că fotbalul saudit se dezvoltă!”. Mirel Rădoi, despre duelul Argentina – Arabia Saudită 1-2

Partida dintre Argentina și Arabia Saudită a fost una dintre cele mai mari surprize de la Campionatul Mondial din Qatar, însă în ciuda acestui fapt, Mirel Rădoi are o altă părere.

Pe 22 noiembrie, în prima rundă din faza grupelor de la Mondial, când nimeni nu se aștepta, Arabia Saudită a produs șocul și a învins Argentina cu 2-1, după ce la pauză a fost condusă cu 0-1.

Aceasta s-a dovedit a fi singura înfrângere din dreptul Argentinei, care ulterior a învins tot și a cucerit marele trofeu.

Revenind la opinia lui Mirel Rădoi, fostul selecționer a declarat într-un interviu acordat recent că nu a fost surprins de acel eșec încasat de sud-americani. Și asta pentru că știe cât de mult s-a dezvoltat fotbalul din Arabia Saudită în ultimii ani:

„Naționala Arabiei Saudite a lăsat o impresie foarte bună, nu doar pentru că este singura echipă care a învins campioana mondială Argentina, ci și pentru că celor de acolo le pasă de toate detaliile care înconjoară sportul și de toți pașii care ajută la dezvoltarea lui.

Au arătat lumii că fotbalul saudit se dezvoltă. Vreau să îi felicit pe toți cei responsabili pentru sportul saudit, pentru că munca pe care o fac a devenit clară pentru toată lumea”, a transmis Mirel Rădoi, potrivit Al Arabiya.

Rădoi e nerăbdător să revină în Orientul Mijlociu

Jurnaliștii arabi l-au contactat pe Mirel Rădoi pentru a oferi o reacție înaintea derby-ului din Arabia Saudită, Al Nasr – Al Hilal. Fostul mijlocaș a evoluat pentru Al Hilal în intervalul 2009 – 2011, timp în care a cucerit două titluri de campion și o Cupă.

„Sprijiniți echipa și sprijiniți-o în toate momentele meciului. Au nevoie să audă cântecele și încurajările voastre. Jucătorii și antrenorii se schimbă, dar clubul va rămâne pentru totdeauna”, a fost mesajul pe care Rădoi l-a avut pentru suporterii lui Al Hilal, înaintea derby-ului cu Al Nassr.

Partida, disputată pe 26 decembrie, s-a încheiat cu un rezultat de egalitate, 2-2. Al Nassr rămâne lider în Arabia Saudită, cu 23 de puncte, în timp ce Al Hilal e pe 4, cu 21 de puncte.

De când și-a început aventura în antrenorat, numele lui Mirel Rădoi a fost asociat de mai multe ori cu Al Hilal. În acest context, jurnaliștii de la Al Arabiya l-au întrebat dacă și-ar dori să antreneze într-o zi în Arabia Saudită:

„Visez să o antrenez pe Al Hilal, cu siguranță. Visez să antrenez toate echipele la care am jucat.

Știu că Al Hilal joacă la un nivel înalt astăzi, așa că voi aștepta să vină momentul potrivit și voi continua să lucrez pentru îndeplinirea acestui scop”, a încheiat Mirel Rădoi.

Al Hilal e antrenată de Ramon Diaz, argentinian care se află la cârma echipei din februarie 2022. În schimb, Mirel Rădoi e liber de contract după despărțirea de Universitatea Craiova.

Urmăriți Playsport.ro și pe