Epidemie de Covid-19 la Roland Garros ținută departe de ochii presei. Dezvăluiri explozive făcute de o jucătoare importante din circuit

Moldoveanu Camelia / 29.06.2022, 13:52
Epidemie de Covid-19 la Roland Garros ținută departe de ochii presei. Dezvăluiri explozive făcute de o jucătoare importante din circuit

Turneul Roland Garros s-a desfășurat cu o epidemie de Covid-19! Acuzațiile vin din partea franțuzoaicei Alize Cornet. Dezvăluirea a fost făcută după ce doi jucători de tenis nu au mai participat la Wimbledon pentru că s-au infectat.

Alize Cornet dezvăluie: „La Roland Garros a fost o epidemie de Covid-19”

Matteo Berrettini și Marin Ciclic au fost nevoiți să renunțe la competiția desfășurată pe iarba londoneză după ce au fost depistați pozitiv cu noul Covid-19. În acest context, Alize Cornet a fost întrebată despre efectele virusului, dar și despre recrudescenţa cazurilor pozitive în rândul jucătorilor.

Când vezi că se întâmplă la mari jucători, atunci este clar că se va întinde peste tot, iar acest lucru mă nelinişteşte.

Nu vreau să subestimez efectul Covid, dar au fost mereu abandonuri pentru că jucători şi jucătoare au fost bolnavi. Au fost jucători care au avut gastroenterite, gripe. Au fost jucători care s-au retras, dar nu s-a instituit protocol”, a mărturisit jucătoarea de tenis din Franța, ocupantă a poziției 37 în clasamentul mondial.

Însă, Alize Cornet nu s-a oprit aici și a dezvăluit faptul că la Roland Garros organizatorii s-au confruntat cu o adevărată epidemie de Covid-19. Cu toate acestea, potrivit sportivei, situația a fost mușamalizată, cu toate că în vestiar toată lumea știa ce se petrece.

La Roland Garros a fost o epidemie de Covid, nimeni nu a vorbit. În vestiare, toată lumea l-a avut şi nu s-a spus nimic. Apoi, am văzut fete care purtau mască, probabil ştiau că au şi nu voiau să infecteze pe alţii. Trebuie şi spirit civic”, a mai spus Cornet.

Oficial, organizatorii de la Roland Garros au vorbit doar despre trei cazuri. Barbora Krejcikova, una dintre cele trei persoane depistate cu Covid-19, a anunțat singură rezultatul testului.

„Sunt devastat. Visul s-a încheiat”

Cu doar câteva ore înaintea confruntării cu Cristian Garin (26 de ani, 43 WTA), de la Wimbledon, Matteo Berrettini (26 de ani, 11 ATP) a anunțat că se retrage deoarece a fost depistat pozitiv cu noul Covid-19.

Sunt devastat că trebuie să anunț că mă retrag de la Wimbledon din cauza unui rezutat pozitiv al unui test de COVID-19. Am avut simptome de răceală și m-am izolat în ultimele zile.

Chiar dacă simptomele nu au fost mari, am decis că e important să fac un nou test în această dimineață pentru a nu pune în pericol sănătatea tuturor celor implicați în turneu.

Nu am cuvinte să descriu cât de dezamăgit sunt. Visul s-a încheiat în acest an, dar mă voi întoarce mai puternic”, a scris Matteo Berrettini, pe Instagram.