Erik Lincar simte presiunea, după al patrulea joc fără victorie: „Trebuie să obținem puncte!” Reacția lui Bălan după penalty-ul ratat cu Petrolul

Robert Zanfir / 05.08.2022, 21:35
Erik Lincar simte presiunea, după al patrulea joc fără victorie: „Trebuie să obținem puncte!” Reacția lui Bălan după penalty-ul ratat cu Petrolul

Erik Lincar a recunoscut după eșecul cu Petrolul, 0-1, că echipa sa are probleme de moral. U Cluj nu a obținut nicio victorie după patru etape jucate în Superliga.

U Cluj a început entuziasmant la revenirea în Superliga. „Sepcile” au remizat cu FCSB, 1-1, și au declanșat o mică furtună în curtea lui Gigi Becali. A urmat egalul cu Universitatea Craiova, apoi căderea. Erik Lincar începe să simtă presiunea și spune că e nevoie de puncte și de ascensiune în clasament.

Erik Lincar simte presiunea, după al patrulea joc fără victorie

„Au trecut aceste patru etape, ne-am creat multe ocazii, două penalty-uri și nu am dat gol. Din punct de vedere moral nu suntem la cel mai înalt nivel. Golul a fost superb și întâmplător. Petrolul s-a mulțumit doar să se apere, este o echipă ultradefensivă și este foarte greu să îi desfaci și să dai gol.

Au fost șuturi la poartă, doar că nu au fost pe poartă. Au fost multe șuturi pe lângă poartă. Trebuie să fim echilibrați și mai pragmatici și să obținem puncte de la Arad”, a declarat Erik Lincar la finalul partidei.

Adrian Bălan a ratat un penalty. A fost a doua lovitură de la 11 metri irosită de clujeni în acest început de campionat.

„Ce pot să spun, o să facem concurs la antrenament care bate mai bine. Asta e situația. Băieții chiar au avut atitudine, dar am întâlnit o echipa care s-a aparat în 30-40 de metri.

Am încredere în continuare ei, au trecut doar patru etape. Sunt foarte importante următoarele etape. Trebuie să avem mai multa încredere în posibilitățile noastre”, a mai spus Lincar.

Adrian Bălan își prezină scuzele fanilor: „Atât a vrut Dumnezeu să îmi dea!”

„Îmi cer scuze fanilor, azi atât a vrut Dumnezeu să îmi dea, ce să zic. Din vina mea am pierdut și asta este, ce să zic. Probabil ne dorim foarte mult prima victorie în prima ligă, știți cum se spune, victoriile aduc victorii.

Petrolul s-a apărat foarte bine. Când o echipă se apără cu toată echipa la 30 de metri, e greu să găsești spații. Cred că ar fi altceva să jucam acasă. Noi abia așteptam să mergem acolo și să jucăm foarte bine. Poate o să se mai întoarcă roata și în favoarea noastră”, a spus și atacantul.

„U” Cluj – Petrolul 0-1. ECHIPELE DE START:

Petrolul: Vâlceanu – Meijser, Tamaș, Huja – Pashov, Seto, Jair, Țicu – Cioiu, Ivanovski, G. Grozav
Rezerve: Moroz – Olaru, Velisar, Tucaliuc, Cebotaru, Dumitriu, Bratu, Măzărache, Borța
Antrenor: Nicolae Constantin

U Cluj: Brănescu – Baravykas, Pițian, Ispas, Pîrvulescu – R. Pires, I. Filip, Purece – Hofman, Ad. Bălan, Chipciu
Rezerve: Gorcea, Romeo, Briceag, Bic, Haită, Morariu, Ely Fernandes, Hlistei, Boiciuc
Antrenor: Erik Lincar

Stadion: „Gaz Metan” (Mediaș)
Arbitru: Chivulete Andrei Florin (Bucureşti), A1: Gheorghe Sebastian Eugen (Suceava), A2: Constantinescu Andrei (Bucureşti)
Arbitru VAR: Costreie Sorin; Arbitru AVAR: Marica Mihai Marius