Eroul Niță a primit voturile din partea suporterilor! Portarul, cel mai bun „tricolor”

Marian Cărăvan / 08.04.2021, 15:58
Eroul Niță a primit voturile din partea suporterilor! Portarul, cel mai bun „tricolor”

Florin Niță a făcut un meci de senzație contra Germaniei, în preliminariile Campionatului Mondial din Qatar. Dacă nemții s-au impus doar cu 1-0, asta i se datorează portarului echipei naționale. Eroul Niță a primit voturile din partea suporterilor echipei naționale. A fost desemnat cel mai bun „tricolor” al lunii martie.

Eroul Niță a primit voturile din partea suporterilor! E cel mai bun „tricolor”

Florin Niță, omul care a emoționat o țară întreagă în seara în care naționala României a întâlnit Germania, a intrat în inimile suporterilor. Inițiativa Federației Române de Fotbal de a decerna un trofeu celui mai bun tricolor al fiecărei luni a „prins” printre suporterii echipei naționale. Ei bine, „Tricolorul lunii martie” nu putea fi altul decât portarul de 33 de ani al naționalei. Eroul Niță a primit voturile din partea suporterilor și a fost desemnat cel mai bun tricolor în luna martie. Luna în care naționala a început campania de calificare la Mondialul din Qatar.

Din cei șapte fotbaliști nominalizați, Florin Niță a avut cele mai multe voturi. Portarul Spartei Praga a primit 63,12% din voturi, fiind urmat pe podium de Alexandru Pașcanu (11,04%) și de Valentin Mihăilă (8,18%). În ierarhia lunii martie au mai punctat Andrei Vlad, Andrei Ciobanu, Alexandru Mățan și Marius Marin.

Vă mulțumesc pentru încrederea pe care mi-ați acordat-o și pentru votul pe care mi l-ați dat. Bucuria mea a fost și va rămâne întotdeauna să apăr poarta echipei naționale. Dar, m-aș fi bucurat foarte tare dacă acest trofeu ar fi venit după victorii. Cu siguranță, ele nu se vor lăsa așteptate și voi purta cu mândrie tricoul echipei naționale. Hai România!”, le-a transmis Florin Niță suporterilor echipei naționale, prin intermediul frf.ro.

Eroul Nita a primit voturile suporterilor! Portarul, cel mai bun „tricolor”
Eroul Nita a primit voturile suporterilor! Portarul, cel mai bun „tricolor”

Florin Niță, în lacrimi după eșecul cu Germania

Florin Niță a fost eroul „tricolorilor”, în România – Germania 0-1. Portarul nostru a avut  intervenții de excepție și ne-a ținut în joc până în ultimele minute. La interviul de după meci, Niță nu și-a mai putut stăpâni emoțiile și a izbucnit în lacrimi.

Florin Niță a preluat postul de titular în poarta echipei naționale, după retragerea lui Ciprian Tătărușanu. Niță traversează o perioadă foarte bună și la Sparta Praga, în Cehia, unde este titular incontestabil.

Vizibil emoționat în fața microfonului, Niță nu s-a mai putut stăpâni. El a fost întrebat de persoana care l-a sprijinit cel mai mult în ultima perioadă, moment în care Niță a spus:

Cel mai mult m-a încurajat soția mea, atât. (n.r. a plecat capul și i-au dat lacrimile)”, a spus Niță, în interviul acordat Pro TV, după care a luat o scurtă pauză.