„Portarul acela i-a înnebunit pe toți”. Presa din Germania, critici dure la adresa propriei naționale după meciul cu România

Gabriel Peneș / 29.03.2021, 10:14
„Portarul acela i-a înnebunit pe toți”. Presa din Germania, critici dure la adresa propriei naționale după meciul cu România

„Portarul acela i-a înnebunit pe toți”. Presa din Germania, critici dure la adresa propriei naționale după meciul cu România. Deși echipa lor a câștigat, jurnaliștii nemți nu sunt mulțumiți de scorul înregistrat la final. Ei consideră că Die Mannschaft trebuia să înscrie mai multe goluri. Florin Niță, portarul României, e considerat principalul „responsabil” de victoria „scurtă” a fostei campioane mondiale, el făcând adevărate minuni în poartă.

„Portarul acela i-a înnebunit pe toți”

Jurnaliștii nemți sunt mofturoși chiar și după o victorie a favoriților. „Portarul acela i-a înnebunit pe toți”, e concluzia lor. Dar ziariștii germani sunt nemulțumiți de scorul înregistrat la final. Ei sunt de părere că favoriții lor ar fi trebit să concretizeze mai multe ocazii din cele pe care și le-au creat. „Băieți, tot ce trebuia să faceți era să marcați!”, a titrat Bild, conform digisport.ro.

Cei de la Bild sunt de părere că naționala Germaniei a tremurat pe final, când România a avut câteva ocazii mari.

În București, a trebuit să tremurăm fără motiv pe final, în ciuda unei superiorități clare: 66% posesie și 18-8 la șuturi. Am arătat bine pe alocuri, dar trebuie să marcăm”, a scris sursa citată”, au scris cei de la Bild, conform sursei citate.

„Portarul acela i-a înnebunit pe toți”. Presa din Germania, critici dure la adresa propriei naționale după meciul cu România
„Portarul acela i-a înnebunit pe toți”. Presa din Germania, critici dure la adresa propriei naționale după ce naționala lor a tremurat pe final, tricolorii ratând două ocazii de gol, ce mai mare fiind irosită de Stanciu

Presa din Germania, critici dure la adresa propriei naționale după meciul cu România

Ziariștii germani au enumerat și marile ocazii irosite de naționala lor, lăudându-l pe portarul României. Florin Niță a făcut, prin intervențiile sale, ca scorul să nu ia proporții dezastruoase. „Extraordinar Niță! Portarul i-a înnebunit pe atacanții noștri”, au titrat și cei de la Kicker, conform sursei citate. Aceeași publicație a subliniat că Germani a avut noroc pe final, când Pușcaș și Stanciu au ratat două bune ocazii de a înscrie.

Germania a învins România cu 1-0, dar a avut nevoie de puțin noroc pe final. Ocaziile aproape că s-au răzbunat. Nu mai lipsea mult, iar Germania putea fi penalizată. Mai întâi, Pușcaș a ajuns într-o poziție promițătoare, dar a șutat pe centru, iar apoi Stanciu a trimis în plasa laterală”, au notat cei de la Kicker.

Aceștia au concluzionat că, totuși, meciul s-a jucat, practic, la o singură poartă.

Au fost ultimele ocazii ale unui meci care s-a jucat, în restul lui, la o singură poartă. Germanii au ratat multe ocazii și nu au reușit să decidă meciul mai devreme. Mai ales la începutul reprizei secunde au fost multe șanse – Goretzka (50), Gnabry (58), Gundogan (60) și Sane (63) nu au reușit”, a mai scris publicația germană, conform aceleiași surse.

În cel de-al treilea meci al grupei de calificare la CM 2022, România va întâlni, în deplasare, Armenia. Partida va avea loc miercuri, 31 martie, începând cu ora 19.00 și va fi transmisă de PRO X. Naționala Armeniei a învins, aseară, Islanda, cu 2-0. Armenii au adunat 6 puncte din primele două meciuri jucate în preliminarii, tot atâtea cât Germania. Armenii ocupă locul secund în grupă. România e pe locul 4, cu doar 3 puncte, la fel ca Macedonia, care, tot aseară, a învins  Liechtenstein cu 5-0.