Eșanu de la Dinamo, entuziasmat că e în lotul lui Mutu de la Euro: ”Pe majoritatea băieților îi știu din copilărie”

Gabriel Peneș / 23.03.2021, 14:50
Eșanu de la Dinamo, entuziasmat că e în lotul lui Mutu de la Euro: ”Pe majoritatea băieților îi știu din copilărie”

Eșanu de la Dinamo, entuziasmat că e în lotul lui Mutu de la Euro: ”Pe majoritatea băieților îi știu din copilărie”. Una dintre convocările surpriză pentru lotul naționalei U21 este Mihai Eșanu. Portarul de 22 de ani nu jucase în preliminarii, iar clubul său, Dinamo, abia mai respiră în Liga 1.

Eșanu de la Dinamo, entuziasmat că e în lotul lui Mutu de la Euro

Mare bucurie pentru unul dintre debutanții din naționala U21, Eșanu de la Dinamo, entuziasmat că e în lotul lui Mutu de la Euro. Echipa noastră va juca, la Budapesta, toate cele partide din cadrul Grupei A a Campionatului European U21. Cu o formulă diferită față de cea de acum 2 ani, faza grupelor va avea loc în perioada 24-31 martie. Fazele eliminatorii, în schimb, se vor disputa între 31 mai și 6 iunie. România a fost semifinalista ediției precedente, pierzând în penultimul act în fața Germaniei, cu 2-4. Acum, cele două echipe se vor duela încă din faza grupelor.

Mihai Eșanu este unul dintre cei 3 portari din lotul pregătit de Adi Mutu. El s-a declarat bucuros că a fost chemat la naționala de tineret.

Nu am fost din preliminarii, dar mă bucur că am reuşit să prind Campionatul European. Este o mândrie să îmbrac acest tricou şi sper ca aceasta să nu fie singura convocare. Am văzut Campionatul European de acum doi ani de la televizor, atunci eram accidentat”, a declarat Eșanu într-o conferință de presă susținută astăzi, conform digisport.ro.

Eșanu de la Dinamo, entuziasmat că e în lotul lui Mutu de la Euro: ”Pe majoritatea băieților în știu din copilărie”
Eșanu de la Dinamo, entuziasmat că e în lotul lui Mutu de la Euro: ”Pe majoritatea băieților îi știu din copilărie”/Sursa foto: Facebook – Eșanu Mihai

”Pe majoritatea băieților îi știu din copilărie”

Eșanu, care a mai jucat până acum, sub formă de împrumut, la Balotești, Daco-Getica și Farul, se știe de multă vreme cu majoritatea colegilor de lot.

O parte din colegii şi de atunci, şi de acum, îi cunosc încă din copilărie. Mă bucur că acum sunt alături de ei şi că am reuşit să intru şi eu în circuitul echipei naţionale. Ne dorim ca împreună să facem o figură frumoasă”, a mai afirmat Eșanu, conform aceleiași surse.

El a mai precizat că prestațiile sale nu vor fi afectate de problemele cu care se confruntă clubul său, Dinamo București.

Nu mă afectează problemele de la Dinamo, am reuşit să trec peste. Mi-aş fi dorit să vin la naţională după un rezultat bun, nu a fost să fie, dar am trecut peste. Când am ajuns la Buftea am încercat să trec peste momentul de la echipa de club”, a adăugat Mihai Eşanu.

Ceilalți doi portari din lot sunt Andrei Vlad, de la FCSB și Marian Aioani, de la Chindia Târgoviște. Favorit pentru titularizare este Andrei Vlad, care a făcut parte și din lotul naționalei U21 la precedentul turneu final al Campionatului European U21, din 2019. Atunci, titularul a fost Ionuț Radu, de la Inter Milano. El a fost convocat, însă, la naționala de seniori condusă de Mirel Rădoi.

Programul României U21 în Grupa A

  • 24 martie, 22:00: România – Olanda
    27 martie, 19:00: Ungaria – România
    30 martie, 19:00: Germania – România