Esbjerg – CSM București 32-28. CSM, de nerecunoscut în Danemarca în ciuda revenirii din final. Se anunţă un retur incendiar la Bucureşti

Ioan Valentin Oprea 30.04.2023, 18:29

CSM Bucureşti a cedat în prima manşă a dublei cu Esjberg, din sferturile de finală ale Champions League, scor 28-32. Româncele au condus doar în startul partidei, iar danezele au preluat apoi frâiele jocului. Pe parcursul reprizei secunde, gazdele s-au distanţat pe tabela de marcaj şi la şapte goluri. CSM a revenit însă pe final şi a redus din ecart. Calificarea se va decide duminica viitoare, la Bucureşti.

Esjberg – Rapid 32-28

Final de meci

min. 60: Esjberg punctează din nou în ultimele secunde, 32-28

min. 59: CSM se apropie la trei lungimi, 31-28

min. 57: Gazdele mai au doar patru goluri avans, 31-27

min. 54: Danezele rămân lucide pe faza de ofensivă şi au în continuare cinci goluri avantaj, 30-25

min. 52: Esjberg îşi măreşte din nou avantajul, 28-23

min. 48: CSM reuşeşte să mai reducă din avantaj, 27-23.

min. 42: CSM nu izbuteşte să se apropie de Esjberg, 24-18.

min. 37: Gazdele rămân în continuare la conducerea jocului, 20-15.

min. 34: Esjberg începe mai bine repriza secundă îşi consolidează şi mai mult avantajul de pe tabela de marcaj, 19-13

Pauză în Danemarca. Scorul pauzei este 17-13 pentru gazde.

min. 29: Gazdele se distanşează, pentru prima dată, la patru goluri, 17-13

min. 25: Esberg e la conducerea jocului şi are un avantaj de trei lungimi, 15-12

min. 20: Neagu şi compania restabilesc egalitatea, 11-11

min. 13: Esjberg se distanţează la două goluri. CSM nu a mai marcat în ultimele patru minute, 7-5.

min. 10: Danezele au reuşit să restabilească egalitatea pe tabela de marcaj, după ce CSM se distanţase la două goluri avantaj, 5-5.

min. 6: CSM are un început încurajator de partidă. Neagu şi compania se află în avantaj, la un singur gol diferenţă, 4-3.

min. 1: Start de meci în Danemarca.

____________________________________________________________________________

Duelul dintre CSM Bucureşti şi danezele de la Esjberg are deja o lungă tradiţie în ultimi ani în Europa. Din 2017, cele două formaţii s-au întâlnit, în afară de 2018, în fiecare sezon din Liga Campionilor. Gruparea pregătită de tehnicianul Adrian Vasile are un palmares pozitiv, înregistrând cinci victorii. Esjberg şi-a trecut în cont doar trei succese, iar alte două partide s-au încheiat la egalitate.

CSM şi Esjberg s-au confruntat şi în sferturile de finală ale ultimei ediţii a Ligii Campionilor. Scandinavele au avut atunci câştig de cauză, impunându-se la capătul unei duble dramatice, la un singur gol diferenţă, scor 53-52 la general.

Vor să rezolve calificarea încă din tur

Tehnicianul CSM-ului, Adrian Vasile, promite un handbal total şi vrea ca elevele sale să rezolve ecuaţia calificării încă din turul de azi, din Danemarca.

Vor fi două meciuri cu multă calitate în joc, avem un singur gând: să câștigăm ambele partide și să ne calificăm în Final Four. Sunt convins că așa gândesc și cei de la Esbjerg. Nu ne mai putem surprinde cu nimic, dar trebuie să ne punem în practică punctele noastre forte și să atenuăm cât putem de mult din valoarea adversarului. Trebuie să fim foarte eficienți, pentru că va fi o dublă cu handbal total”, a comentat antrenorul CSM-ului confruntarea de astăzi.

Coordonatoarea de joc a trupei din Capitală, Grace Zaadi, spune, la rândul său, că bucureştencele trebuie să se impună în Danemarca, pentru a nu avea emoţii în returul din România.

Pentru mine nu contează unde joc, acasă sau în deplasare, eu vreau să câștig. Nu putem spune că putem pierde la 2-3 goluri și apoi recuperăm săptămâna viitoare acasă. Ne concentrăm 100% pe primul meci, care trebuie câștigat. Trebuie să învingem în ambele partide cu Esbjerg”, a declarat, cu mult optimism în glas, Zaadi.

Ultima data când Esberg a părăsit terenul învinsă s-a întâmplat în 11 februarie. De atunci, danezele au obţinut 13 victorii consecutive. Nordicele sunt considerate favorite la casele de pariuri în duelul de azi. Bookmakerii le acordă danezelor o cotă de 1.50 la victorie, în timp ce un succes al româncelor este cotat la 3.25.

Urmăriți Playsport.ro și pe