Este anunțul momentului! Ministrul Sportului a anunțat când am putea avea din nou suporteri pe stadioanele din România!

Marian Cărăvan 08.02.2021, 13:56
Este anunțul momentului! Ministrul Sportului a anunțat când am putea avea din nou suporteri pe stadioanele din România!

Suporteri pe stadioanele din România! Este anunțul momentului! Ministrul Sportului a anunțat când am putea avea din nou suporteri pe stadioanele din România! De aproape un an, meciurile se dispută fără fani în tribune.

Este anunțul momentului! Ministrul Sportului a anunțat când am putea avea din nou suporteri pe stadioanele din România!

Când se redeschid stadioanele din România este o întrebare la care fanii sportului așteaptă un răspuns. Noul ministru al Tineretului și Sportului vine cu vești bune în ceea ce privește accesul spectatorilor la evenimentele sportive. Este anunțul momentului! Suporteri pe stadioanele din România! Ministrul Sportului a anunțat când am putea avea din nou suporteri pe stadioanele din România. Învestit în funcție la finalul anului trecut, Carol-Eduard Novak este optimist. Ce trebuie însă făcut pentru ca spectatorii să poată urmări din nou pe viu competițiile sportive?

„Pe 23 decembrie, am fost învestit la MTS, iar pe 24 i-am dat mesaj domnului ministru Nelu Tătaru (n.r. – Ministrul Sănătății din acea perioadă) pentru a redeschide stadioanele. Cu puţin noroc şi calm, în două luni vom ajunge la o oarecare normalitate, dacă evoluăm cu vaccinarea”, a precizat ministrul TS, Carol-Eduard Novak, pentru Look Sport Live.

Suporteri pe stadioane! Ministrul Sportului, Carol-Eduard Novak, face anuntul momentului!
Suporteri pe stadioane! Ministrul Sportului, Carol-Eduard Novak, face anuntul momentului!

De aproape un an, meciurile de fotbal din România se dispută fără suporteri în tribune

8 martie 2020 a fost ziua în care s-au disputat ultimele meciuri cu spectatori în România. Ulterior, competițiile au fost suspendate, dar la reluarea acestora nu a fost permis accesul spectatorilor pe arenele sportive. Situația s-ar putea schimba însă în acest an. Justin Ștefan, secretarul general al Ligii Profesioniste de Fotbal, este și el în asentimentul ministrului Novak. Când am putea avea din nou suporteri pe stadioanele din România?

Aş zice că ar fi un termen fericit identificat de domnul Novak, e clar că nu poţi deschide stadioanele de azi pe mâine, e nevoie de o planificare. Deschiderea înainte de EURO 2020 ar fi o soluţie de probă, dacă vom avea spectatori din luna aprilie este bine, încep să fie temperaturi mai bune, nu cred că este absolut nicio problemă”, a spus Justin Ștefan.

Oficialul LPF spune că totul se va face în mod organizat și abia atunci când vor exista certitudini că sănătatea spectatorilor nu este pusă în pericol.

Suporterii trebuie să fie în stadioane, iar dacă facem o schemă foarte bine organizată, nu ar fi problemă de a pune în pericol sau de a alimenta pandemia.

Înainte trebuie să avem o discuţie cu MTS, cu Ministerul Sănătăţii. Să evaluam situaţia, să vedem regulile de deschidere, capacitatea stadioanelor, blocarea scaunelor dezafectate, verificarea temperaturii. Există deja reguli de la UEFA şi asta vrem să discutăm cu MTS, mă bucur pentru deschiderea domnului Novak şi mă bucur că avem un dialog”, a mai precizat secretarul general al LPF.

Urmăriți Playsport.ro și pe