Eugen Neagoe a răbufnit. Ce a spus despre Ilie Poenaru. ”Degradant. N-aș face asta niciodată”

Ioan Valentin Oprea 06.09.2023, 13:46
Eugen Neagoe a răbufnit. Ce a spus despre Ilie Poenaru. ”Degradant. N-aș face asta niciodată”

Ilie Poenaru este aspru criticat de Eugen Neagoe. Fostul antrenor principal de la CSU Craiova transmite că mulţi tehnicieni liberi de contract pun presiune pe patroni şi le fac diverse promisiuni acestora legate de joc.

Întrebat cum comentează faptul că Poenaru i-ar fi trimis, prin intermediul aplicaţiei Whatsapp, mai multe mesaje principalului finanţator de la UTA Arad, Alexandru Meszar, în timp ce „Bătrâna Doamnă” era condusă de pe margine de Ionuţ Badea, Neagoe a precizat că nu e deloc surprins de această ştire.

Poenaru ar fi criticat modul în care abordează Badea meciurile arădenilor, iar la scurt timp acesta ar fi fost instalat antrenor principal.

Dezaprobă comportamentul lui Poenaru

Chiar dacă dezaprobă un astfel de comportament, tehnicianul în vârstă de 56 de ani subliniază că această metodă este deseori practicată de antrenori români care îşi caută o nouă echipă.

E degradant, nu aș putea să fac așa ceva niciodată, dar se practică, știm toți. Sunt mulți antrenori care fac treaba asta. Întrebați conducătorii, că poate la un moment dat vor spune dumnealor”, a declarat cel poreclit „Geană”, pentru GSP.

Neagoe subliniază că această practică e deja împământenită în Superligă şi dă vina şi pe patroni că pleacă urechea la toate promisiunile. Acesta le recomandă finanţatorilor din fotbalul românesc să le ofere mai mult credit tehnicienilor ce se află la timona echipelor lor şi să le dea timp să-şi pună în practică ideile de joc.

Se procedează de maniera asta. E ceva nou? Sunt antrenori care spun: «Patroane, dacă mă aduci pe mine, o să schimb echipa, nu mai joc 4-3-3, joc 3-7-0. O să-ți arat eu că jucăm ca Barcelona». Poate asta spune ceva și despre patronii din fotbalul românesc”, a mai completat, pe un ton de dezgust, Neagoe.

Nu i-ar spune nu lui Mititelu

Destituit de la conducerea băncii tehnice a celor de la CSU Craiova după numai două etape, Neagoe spune că are telefonul deschis şi nu exclude posibilitatea de a prelua echipa lui Adrian Mititelu, FCU Craiova.

Acesta dă de înţeles că nu a purtat, până în prezent, discuţii cu cei din familia Mititelu, dar, în principiu, nu ar spune nu unei colaborări.

Răspund la orice telefon, indiferent de unde este. (n.r. dacă v-ar suna domnul Mititelu?) Nu știu ce s-ar întâmpla, chiar nu poț să îți răspund la întrebarea asta. Nu știu pe ce liste sunt, dar sincer chiar nu m-am gândit, a explicat Neagoe, pentru Fanatik.

Urmăriți Playsport.ro și pe