Europa se înclină în fața „Regelui” David Popovici. Presa occidentală este fascinată de deținătorul recordului mondial la 100 metri liber: „Nu poate să fie om!”

Robert Zanfir 13.08.2022, 22:18
Europa se înclină în fața „Regelui” David Popovici. Presa occidentală este fascinată de deținătorul recordului mondial la 100 metri liber: „Nu poate să fie om!”

David Popovici (17 ani) este pe prima pagină a marilor publicații ale lumii, după performanța fabuloasă de la Roma. Bucureșteanul a cucerit medalia de aur la Campionatele Europene de la Foro Italico și a bătut recordul mondial, care dura de 13 ani.

După medaliile de la Budapesta, David Popovici face valuri și la Campionatele Europene de la Roma. „Copilul teribil” al sportului românesc a alunecat prin apă la Foro Italico și a terminat cursa de 100 de metri liber cu 46,86 secunde. A bătut recordul mondial deținut de brazilianul César Augusto Cielo Filho încă din 2009.

Europa se înclină în fața „Regelui” David Popovici

David Popovici a readus România pe harta sportului mondial. Cursa de la Roma este reflectată pe larg de marile publicații ale lumii. Iar cuvintele sunt dintre cele mai alese.

„David Popovici nu e om, e de pe altă planetă! A bătut recordul mondial la 100 de metri după 13 ani”, au scris cei de la OA Sport.

„Cine e David Popovici, noul rege al probei de 100 de metri”, au titrat și cei de la Gazzetta dello sport, care i-au dedicat românului un material special. Italienii au amintit despre regimul de viață al bucureșteanului, între altele. „Ultimul Tarzan din înotul mondial”, au titrat italienii.

Nici L’Équipe nu a rămas datoare. Francezii au amintit de rivalitatea la distanță dintre înotătorul român și brazilianul Cielo: „David Popovici a bătut recordul lui Cesar Cielo”.

Performanța fabuloasă a lui David Popovici a ajuns și în Spania. Reputata publicație Marca a făcut trimitere la costumele speciale folosite cu ani în urmă, atunci când Cielo a realizat ultimul record.

„Românul Popovici a bătut recordul mondial la 100 de metri și fără costumele magice”, au scris spaniolii.

„Credeam că e posibil și e cel mai bun loc în care aș fi putut să fac asta Aici s-a bătut recordul și în 2009. Sunt bucuros că am reușit asta! Acum mă grăbesc pentru premiere, dar o să revin și vom discuta despre tot”,
David Popovici

Reacţia lui Cesar Cielo: „Știam că se apropie ziua asta”

Înotătorul brazilian l-a felicitat pe David Popovici, după ce românul i-a doborât recordul. „Știam că se apropie ziua asta… Și a făcut-o! Recordul meu mondial la 100 de metri liber a fost doborât după 13 ani!

Felicitări, Popovici! Despre asta este sportul de înaltă performanță, despre evoluție constantă. Mă bucur că am deținut acest record uriaș atâția ani!

Acum este momentul tău! L-ai câștigat și îl meriți! Există un nou cel mai rapid om din lume la 100 de metri liber și este abia la început!”, a scris Cesar Cielo pe contul său de Instagram, conform eurosport.