Europa spune adio unui fotbalist uriaș! Unde poate ajunge Luis Suarez după 16 ani în fotbalul mare

Robert Zanfir / 07.01.2022, 17:10
Europa spune adio unui fotbalist uriaș! Unde poate ajunge Luis Suarez după 16 ani în fotbalul mare

Luis Suarez a intrat în ultimele luni de contract cu Atletico Madrid și ar putea spune adio fotbalului european la finalul acestui sezon.

Atletico Madrid traversează o perioadă dificilă, în ciuda victoriei din ultima etapă, 2-0 cu Rayo Vallecano. Iar una dintre cauze este situația lui Luis Suarez.

Europa spune adio unui fotbalist uriaș! Unde poate ajunge Luis Suarez după 16 ani în fotbalul mare

Echipa lui Diego Simeone a ajuns pe locul 4 în La Liga, după seria de 4 eșecuri consecutive. Criza de formă a campioanei este pusă și pe umerii lui Luis Suarez. Atacantul a fost la înălțime după transferul surprinzător de la Barcelona.

„El Pistolero” nu s-a mai regăsit în al doilea sezon, iar episodul tensionat din meciul cu Sevilla este elocvent. Atunci, Suarez a reacționat nervos după ce a fost schimbat de antrenorul lui Atleti.

Potrivit celor de la As, Luis Suarez ar fi decis să nu mai semneze prelungirea contractului, care expiră în această vară.

Conform spaniolilor, atacantul ar fi tentat de o aventură în America. În MLS l-ar aștepta Inter Miami, echipa lui David Beckham, care l-a dorit și anul trecut.

După Dani Alves, FC Barcelona mai pregătește o „repatriere” colosală

Luis Suarez ar mai avea și varianta Juventus. Torinezii au fost aproape să îl semneze pe uruguayan și anul trecut, dar lucrurile au luat o turnură nedorită.

Totuși, potrivit mai multe publicații, nu ar fi exclus ca uruguayanul să revină la Barcelona. Culmea, pe Nou Camp s-ar putea regăsi cu bunul său prieten, Leo Messi.

Ar fi o revanșă a atacantului, care a plecat cu scandal din clubul blaugrana. Atunci, acesta a fost într-un adevărat război cu Ronald Koeman.

Telefonul de la Koeman, în care mi-a zis că nu sunt în planurile lui, a durat 40 de secunde, nu e modul în care îți tratezi o legendă. Mai întâi mi-a zis că nu fac parte din planurile lui, după care mi-a zis că dacă nu-mi rezolv situația, o să mă bage în următorul meci.

Nu a avut personalitatea să-mi zică direct dacă el nu mă vrea sau clubul vrea să scape de mine. Am vorbit cu soția mea și cu Leo Messi la telefon imediat. A fost un an complicat din cauza tuturor problemelor. Messi a cerut să plece și eu am fost îndepărtat
Luis Suarez, conform Marca.

Luis Suarez este în Europa din 2006. Atunci, a fost transferat de Groningen de la Nacional. Ajax, Liverpool, Barcelona și Atletico sunt echipele pentru care a mai jucat El Pistolero, în decursul celor 16 ani în fotbalul european.

7 goluri în 19 meciuri în La Liga are Luis Suarez în acest sezon. 21 de goluri a reușit atacantul anul trecut pentru Atletico Madrid, care la finalul sezonului s-a încununat campioană a Spaniei.