Evenimentul-cheie din viața lui David Popovici, care i-a adus aurul la gât la Roma. Destăinuirea făcută la 12 ani distanță

Giosanu Catinca 21.08.2022, 13:29
Evenimentul-cheie din viața lui David Popovici, care i-a adus aurul la gât la Roma. Destăinuirea făcută la 12 ani distanță

David Popovici, românul care a devenit săptămâna trecută cel mai rapid înotător din lume în proba de 100 metri liber, a făcut noi dezvăluiri din trecutul său. Sportivul de 17 ani a explicat cum a ajuns să practice înotul. El a vorbit, totodată, despre evenimentul care i-a adus aurul la gât la Roma.

Drumul spre succes al lui David Popovici

În cadrul unui interviu acordat recent, David Popovici a dezvăluit cum a ajuns să facă înot de performanță. Dublul campion mondial și european a dezvăluit că s-a apucat de înot după ce medicii i-au decoperit anumite probleme de sănătate. Avea doar patru ani pe atunci, iar părinții își făceau griji pentru el.

Primul meu contact cu un bazin a fost la Lia Manoliu, acolo e bazinul unde mă antrenez foarte des și acum. E cumva bazinul meu de suflet, pentru că acolo am învățat să înot și am petrecut atât de mult timp din viață practic acolo.

Când aveam patru ani, părinții mei au ales să mă ducă la înot după recomandarea medicului ortoped. Aveam și foarte multă energie, nu știau cum să mă ajute să scap de ea și să le ușureze și lor puțin viața. Sperau că o să mă obosească, dar eu eram și mai entuziasmat că merg la înot. N-a fost ceva bun pentru ei.”, a povestit noul star al înotului european, în cadrul podcastului găzduit de Bogdan Mălăele.

Cum a ajuns David Popovici să facă natație

De la 7 ani, David a ales să înoate mai des, conform propriilor spuse. Și asta, pentru că își dorea să meargă la concursuri. Ulterior, a ajuns să scrie performanță pentru România la Budapesta. Oamenii au urmărit cu sufletu la gură prestațiile sale, iar românul a fost așteptat de oameni importanți la salonul oficial de la aeroportul Henri Coandă din Otopeni.

Săptămâna trecută, David Popovici a fost din nou în centrul atenției. Sportivul legitimat la Dinamo a câştigat aurul la 200 metri liber la Campionatele Europene de Nataţie de la Roma. Asta, la scurt timp după victoria de la 100 metri liber. El este conștient că nu putea să ajungă ceea ce este astăzi fără susținerea părinților săi, cărora le este foarte recunoscător pentru ajutorul acordat.

Ai mei fiind super atenți la aspectul acesta de sport, m-au susținut și mi-au oferit orice am avut nevoie. Mi-au cumpărat echipamentele de care aveam nevoie atunci când ne descurcam singuri, înainte să devin bun.

Am avut întotdeauna profesori care m-au înțeles, am avut prieteni care nu s-au ofticat prea tare, care au înțeles că nu pot să ies tot timpul, pentru că trebuie să mănânc, să ies, să mă duc la antrenament.”, a mai spus David Popovici.

”Contează cui îi este mai foame”

În momentul în care a fost întrebat cu ce se diferențiază el față de ceilalți sportivi care participă la concursurile de înot, David Popovici a oferit următorul răspuns:

Eu cred că am un avantaj mental. Adversarii mei sunt mai înalți, mai în vârstă, mai definiți, dar avantajul mental e cel mai important aspect din sportul ăsta. Odată ce te apropi de recordurile mondiale, trebuie să fie ceva care să vă diferențieze și lucrul care contează cel mai mult este pur și simplu cui îi este mai foame, cine poate să se mobilizeze pe moment, cine poate se trezească și să atingă mai repede peretele. E ceva animalic.”, a conchis adolescentul.