Secretele ascunse ale lui David Popovici, dublu campion mondial. Cum a ajuns să facă înot de performanță

Giosanu Catinca 24.06.2022, 11:53
Secretele ascunse ale lui David Popovici, dublu campion mondial. Cum a ajuns să facă înot de performanță

Performanțele realizate de David Popovici au fost lăudate de presa din străinătate. Însă foarte puține persoane știu cât de mult a muncit înotătorul român pentru a obține tot ceea ce are astăzi.

Ce se ascunde în spatele performanțelor lui David Popovici

Sportivul legitimat la clubul Dinamo a devenit miercuri seară dublu campion mondial la natație, însă drumul lui spre marea performanță a fostdestul de anevoios. Pușiul-minune al României a muncit pe brânci și a respectat mai multe reguli de alimentație.

David Popovici are un program strict de la care nu se abate. Părinții lui știu cel mai bine prin câte a trebuit să treacă înotătorul român înainte să scrie istorie pentru România.

”Părinții m-au dus la înot ca să-mi tratez scolioza”

Dublul campion mondial a dezvăluit că s-a apucat de înot după ce medicii i-au decoperit anumite probleme de sănătate. El a fost depistat cu scolioză pe vremea când avea doar patru ani. Părinții lui nu au putut ignora sfatul medicilor, așa că l-au înscris la înot.

Părinții mei au decis să mă ducă la piscină, aceeași în care mă antrenez astăzi, pentru a arde o parte din acea energie – sau cel puțin pentru a o canaliza – și, de asemenea, să-mi tratez scolioza.”, și-a început discursul David Popovici.

Au urmat ani de muncă, dar David Popovici nu regretă nimic. El este foarte mândru pentru ceea ce este astăzi.

Cu apa, a fost dragoste la prima vedere. Punct. Îmi amintesc fiecare moment din prima mea lecție de înot. Îmi amintesc că m-am simțit imediat în locul potrivit – ca un pește. Trivial, bine, dar adevărat. Sunt slab și am brațe lungi și mâini mari. În apă, trupul meu slăbănog găsise încrederea pe care, pentru cei care sunt ca mine, este greu de găsit la acea vârstă.

Din ziua aceea apa nu a fost doar locul în care mă simt bine, ci și fabrica în care îmi pot construi visele, îmi pot alimenta pasiunea.”, a mai spus David Popovici, conform Swim Swam.

Unde s-a născut, de fapt, David Popovici

David Popovici nu a avut foarte multe jucării. Și nu pentru că părinții nu își permiteau, ci pentru că el nu cerea să îi fie cumpărate. Prefera să se joace cu bețe, cu pietre și chiar cu gândaci. Pare înfiorător, dar tinerii din generația lui s-au jucat la un moment dat cu asemenea vietăți. Unii se distrau băgând șopârle în sticle, însă noul nostru campion s-a limitat la gândaci, după cum a dezvăluit chiar el.

M-am născut și am crescut în București, capitala României, un oraș care se mândrește cu aproape 3 milioane de locuitori — trei din 19 milioane de oameni din întreaga țară. Este un oraș mare și plin de viață și a fost punctul meu de plecare pentru întreaga lume.

Am fost un copil activ – foarte activ. Și știu că mulți oameni spun asta, mai ales cei care mai târziu devin sportivi, dar eu eram mereu în mișcare. Nu mi-am dorit niciodată jucării, mașini sau jocuri video: a fost suficient să mă lași să mă joc cu pietre, bețe și orice am găsit în parcuri și grădini pentru a mă face fericit.

De exemplu, mi-a plăcut să mă joc cu gândaci.

Ochii mei au fost mereu atenți să capteze noi stimuli, în cercetare constantă pentru a descoperi cum este făcută lumea, pornind de la piesele care o compun.”, a mai spus tânărul înotător.

Urmăriți Playsport.ro și pe