EXCLUSIV. Adrian Ursea, varianta surpriză luată în calcul de FRF pentru postul de selecționer! Dezvăluire explozivă făcută de Aurel Țicleanu

Bădulescu Silvian / 29.11.2021, 19:06
EXCLUSIV. Adrian Ursea, varianta surpriză luată în calcul de FRF pentru postul de selecționer! Dezvăluire explozivă făcută de Aurel Țicleanu

În direct la PlaySport Live, Aurel Țicleanu a avut o intervenție telefonică în emisiunea ținută de Sorin Chiriac și Cătălin Mureșanu. Acesta a vorbit despre subiectul echipei naționale și a oferit, în exclusivitate, numele tehnicienilor la care s-au gândit membrii Comisiei Tehnice.

„Sunt 12 nume de antrenori, toți români”

Contractul lui Mirel Rădoi expiră mâine, 30 noiembrie, iar membrii Comisiei Tehnice s-au întrunit pentru a discuta posibilul viitor selecționer al echipei naționale de seniori.

Lista Federației Române de Fotbal are 12 nume, după cum a declarat și Aurelian Țicleanu. Pe lângă Gică Hagi, Răzvan Lucescu și Dan Petrescu, cei cu care au luate legătura oficialii, el a mai vorbit și de ceilalți, surpriza fiind Adrian Ursea.

Fiecare membru al Comisiei Tehnice a vorbit, și-a expus un punct de vedere în ceea ce privește situația, criteriile, trecutul și viitorul antrenorului sau antrenorilor propuși. S-au conturat niște nume, 12 în total. Aceștia sunt cei doi Lucescu (Mircea și Răzvan), cei doi Iordănescu (Junior și Senior), Hagi, Pițurcă, Olăroiu, Dan Petrescu, Adrian Ursea, Adrian Mutu, Ladislau Boloni și George Gîlcă”.

Dintre toți aceștia, numele lui Adrian Ursea este surpriza. Fost antrenor la Nice în sezonul 2020-2021, acesta este liber de contract în acest moment și se pare că este o soluție pentru banca naționalei.

Acesta a subliniat faptul că în conducerea FRF nu se vorbește doar despre Victor Pițurcă, al cărui nume a fost vehiculat intens. Totodată, el a ținut să precizeze că nu există niciun conflict între Gică Hagi și FRF.

Nu s-a vorbit doar despre Pițurcă, cum se tot scrie. Mai mult, nu poate să fie un conflict între Hagi și FRF. Păi, în primul rând, Hagi are foarte mulți jucători la loturile naționale, de seniori sau juniori. Mai apoi, ar mai fi câștigat Hagi campionatul sau cupa, dacă ar fi avut vreun conflict cu FRF?”

„Echipa națională este oglinda unui fotbal. Fotbalul este oglinda societății”

Aurel Țicleanu a vorbit și despre barajul ratat către Cupa Mondială. El este de părere ca valoarea fotbalului românesc nu se ridică la ceea ce presupune un turneu final, iar, următorul selecționer trebuie să continue treaba făcută de Mirel Rădoi.

Echipa națională este oglinda unui fotbal în întregime. Fotbalul este oglinda societății. O țară săracă nu poate să aibă un ministru al sportului bogat. Ce am fost în fotbal și ce suntem acum? Ce am fost în cupele europene și ce suntem acum?”

El a făcut o paralelă între mandatul lui Contra la națională și cel al lui Rădoi.

Când a terminat Contra mandatul, era debandadă. Conflicte între tineri și bătrâni. Acum, cu Mirel Rădoi, am ajuns la o idee de echipă. Cele patru puncte luate Macedoniei de Nord sunt meritul lui Rădoi, în primul rând. În mod normal, nu putem bate niciodată Macedonia de Nord. Joacă împreună de patru, cinci ani, au omogenitate și fac sacrificii unul pentru celălalt. Noi suntem pe acest drum, însă, antrenorul care vine trebuie să continue această muncă începută de Rădoi. Acum, avem jucători cu valoare limitată față de ceilalți”.